NÉZŐK ELŐTT ÜNNEPELHETNE A MAN. CITY

A brit kormány hétfői döntése után a Manchester City bejelentette, hogy a Premier League jelenlegi kiírásának utolsó fordulójában 10 ezer néző előtt fogadja az Evertont jövő vasárnap az Etihad Stadionban. A korlátozások enyhítésének következő lépcsőfokaként május 17-től az Egyesült Királyságban a nagyobb szabadtéri rendezvényeken tízezer néző befogadása vagy a stadion kapacitásának 25 százalékos kihasználtsága (attól függően, hogy melyik a kevesebb) engedélyezett, a manchesteri klub ezzel a lehetőséggel élve enged majd be szurkolókat a szezon utolsó bajnoki mérkőzésére. Ha tehát a City megnyeri a bajnokságot, akkor a trófea átadására nézők előtt kerülhet sor.

A brit kormány februárban jelentette be, hogy fokozatosan enyhíti a koronavírus-járvány nyomán bevezetett szigorú intézkedéseket. Jövő hétfőn lép életbe a harmadik szakasz, amikor is a stadionok ötven százalékáig, vagy maximum négyezer főig mehetnek be nézők. A nagy kapacitású helyszínek különleges elbírálás alá esnek, ezekben a teljes befogadóképesség 25 százaléka, vagy tízezer ember lehet.

Boris Johnson miniszterelnök hétfőn azt mondta, minden a tervek szerint halad, ennek kapcsán Richard Masters, a Premier League vezérigazgatója kijelentette, alig várják, hogy ismét nézők előtt játszhassák a mérkőzéseket.

„Fantasztikus lesz ismét szurkolókat látni, nagyon hiányoztak, a PL nem volt ugyanaz nélkülük” – fogalmazott Masters annak kapcsán, hogy a csapatok június óta zárt kapuk mögött játszanak.

Hozzátette, a kormánnyal közösen azon dolgoznak, hogy a következő idény nyitányakor már telt ház előtt rendezhessék az összecsapásokat.

(MTI)