PL: az MU-tól sem távozik, de Ausztria szövetségi kapitánya lesz Rangnick – hivatalos

Vágólapra másolva!
2022.04.29. 13:10
null
Ralf Rangnick az osztrák válogatott szövetségi kapitánya lesz az idény végeztével (Fotó: Getty Images)
Igaznak bizonyultak a korábbi sajtóértesülések, az Osztrák Labdarúgó-szövetség pénteken hivatalosan is bejelentette, hogy a Manchester United jelenlegi menedzsere, Ralf Rangnick lesz az osztrák válogatott következő szövetségi kapitánya. A német szakember azonban így sem int búcsút az MU-nak.

 

Az Osztrák Labdarúgó-szövetség 2024-ig szóló szerződést kínált a Manchester United jelenlegi menedzserének, Ralf Rangnicknak, aki elfogadta ezt, s az idény végétől osztrák szövetségi kapitányként tevékenykedik majd.

Mint ismert, az MU-nál a múlt héten kinevezett Erik Ten Hag veszi át az irányítást nyártól, Rangnicknak pedig a novemberi szerződtetésekor is felajánlott, két évre szóló tanácsadói pozíciót tartja fenn a manchesteri klub. Hiába az ausztriai munka, a német szakember szerint szó sincs róla, hogy távozna az MU-tól, a megbeszéltek szerint folytatja a munkát.

„Az idény végét követően átveszem az osztrák válogatott irányítását, de továbbra is folytatom a tanácsadói munkám a Manchester Unitednél. Csak előre nézhetek, a célom pedig az, hogy segítsek a Unitednak újra megerősödni.”

A hírt az osztrák szövetség után a Manchester United hivatalos felültei is megerősítették.

Az osztrák szövetségi kapitányi pozícióra egyébként a Ferencvárostól tavaly decemberben menesztett Peter Stöger is esélyes volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik