Steven Gerrard elfogadná a Liverpool városi riválisának ajánlatát? (Fotó: AFP)
 
Carlo Ancelotti ismét a Real Madrid vezetőedzője – hivatalos

Kedden hivatalossá vált, hogy Carlo Ancelotti ismét a La Ligában szereplő Real Madrid vezetőedzője lett. Az olasz tréner 2013 és 2015 dolgozott korábban a spanyol klubnál, míg 2019 decemberétől másfél idényen keresztül trenírozta az Evertont.

Az Evertonnak tehát új vezetőedzőt kell találnia a 2021–2022-es évad kezdetéig, a találgatások pedig már megkezdődtek. Több brit sajtóorgánum mellett a The Athletic is arról számolt be, hogy az Everton edzőjelöltjei között ott van Steven Gerrard is, a veretlenül skót bajnoki címet szerző Rangers vezetőedzője.  

Gerrard játékoskarrierje során 17 idényt töltött el az Everton ősi riválisánál, a Liverpoolnál, majd másfél évet játszott még az Egyesült Államokban. Az angol középpályás valódi legendává vált Liverpoolban – többek közt egy BL-serleget és két FA-kupát nyert a klubbal – ezért lenne különösen pikáns, ha a városi rivális vezetőedzője lenne a következő idényben.

A brit sajtóhírek szerint a lehetséges jelöltek között ott van David Moyes, Roberto Martínez (ők korábban mind a ketten voltak már az Everton vezetőedzői), Erik ten Hag és Paulo Fonseca is.