PL: az Anderlechtből erősített a címvédő Manchester City

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.08.16. 12:41
null
Balhátvédet szerződtetett a City (Fotó: mancity.com)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester City szerződtette Sergio Gómezt az Anderlechttől – jelentette be az angol klub. A 21 éves spanyol balhátvéd négy évre írt alá.

 

A Manchester City azért erősíti meg a védelmét, mert az ukrán válogatott Olekszandr Zincsenko az Arsenalhoz igazolt, így a bal oldalon egyedül a portugál Joao Cancelo bevethető.

A 21 éves Sergio Gómez 2021 nyarán érkezett az Anderlechthez, melyben 49 tétmérkőzésen lépett pályára az előző idényben. Öt évvel ezelőtt játszott az U17-es világbajnokságon, ahol a spanyolok ezüstérmesként zártak. A Transfermarkt adatai szerint a City 11.7 millió fontot fizetett érte, és négyéves szerződést kötött a játékossal.

„Elmondhatatlanul büszke és boldog vagyok, hogy a Manchester Cityhez szerződtem – olvashatók az új szerzemény szavai az angol klub honlapján. – A City Anglia legerősebb csapata, és Pep Guardiolának, a világ legjobb menedzserének irányítása alatt sokat tanulhatok majd.”

„Egy álmom vált valóra azzal, hogy ennek a klubnak a tagja lehetek. Ez olyasvalami, amire minden fiatal játékos vágyik” – jelentette ki Gómez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik