PL: Aubameyang nem fél a kilences mez átkától – Tuchel

MTI/R. P.MTI/R. P.
Vágólapra másolva!
2022.09.02. 17:11
null
Aubameyang nem fél a 9-es meztől (Fotó: Chelsea)
A friss igazolás Pierre-Emerick Aubameyang nem fél a kilences mez átkától – Thomas Tuchel, a Chelsea labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint.

 

A Lőw Zsoltot másodedzőként foglalkoztató londoni klub trénere bízik abban, hogy az FC Barcelonától pénteken igazolt 33 éves gaboni támadó új minőséget hoz az együttes támadószekciójába góljaival, sebességével és az elvégzett munkájával. A hét hónapja még az Arsenalt erősítő, így a Premier League-be visszatérő Aubameyang veszi át az Internazionaléhoz távozott belga Romelu Lukakutól a kilences számú mezt, amelyet egy hónapja Tuchel elátkozottnak nevezett.

„Meglepő, de hozzá sem akar érni senki. Azt mondják, el van átkozva. Én is babonás vagyok, úgyhogy megértem a játékosokat” – mondta akkor a német tréner. A gyenge szezonon túl lévő Lukaku előtt Hernán Crespo, Fernando Torres, Radamel Falcao, Gonzalo Higuaín és Álvaro Morata sem alkotott maradandót kilencesben a londoni klubnál, annak ellenére, hogy máshol kiváló eredményeket értek el.

„Ha elég bátor hozzá, hogy viselje a kilencest, akkor megteheti” – fogalmazott már Aubameyang kapcsán a West Ham United elleni bajnoki mérkőzés előtti pénteki sajtótájékoztatón Tuchel. Hozzáfűzte: rajtuk múlik, hogy megtalálják a megfelelő pozíciót és megadják a szükséges támogatást a támadónak.

„Készen áll, hogy tovább írja a saját történelmét, nem fél a múlttól és attól, amit ez a mez jelent” – méltatta a játékos pozitív hozzáállását Tuchel, aki korábban a Dortmundnál már volt Aubameyang edzője.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik