Akár a Wembleyben is rendezhetnek még ebben az idényben Premier League-meccseket (Fotó: AFP, archív)

 

A brit sportportál hétfői beszámolója szerint egyre több PL-klubnál gondolják úgy, hogy ha folytatódhat is a bajnoki idény, a mérkőzéseket zárt kapuk mögött kell majd megrendezni. Hozzáteszik, Richard Garlick, a Premier League igazgatója és Mark Gillett, a bajnokság orvosi tanácsadója folyamatosan kapcsolatban áll a csapatokkal.

A Sky Sports arról ír, amennyiben a liga igényt tart az angol szövetség segítségére, akkor az FA a Wembley Stadiont és a válogatott főhadiszállásául szolgáló St George’s Parkot is felkínálja a PL-nek bajnoki mérkőzések lejátszására. A honlap megjegyzi, a staffordshire-i létesítmény a földrajzi elhelyezkedéséből és a kapacitásából adódóan (a 330 hektáros edzőkomplexum területén fekvő Hilton Hotel 228 szobával várja a vendégeket) arra is alkalmas lenne, hogy egy napon több meccsnek is otthont adjon – pláne akkor, ha a találkozókat valóban zárt kapuk mögött bonyolítanák le.

A minden igényt kielégítő St George’s Parkban többek között David Beckhamről, Bobby Charltonról, Gary Linekerről és Alan Shearerről is neveztek el pályát, de a létesítmény a koronavírus-járvány terjedése miatt jelenleg határozatlan ideig zárva tart.

A Premier League küzdelmeit egyelőre április 30-ig függesztették fel, a folytatásról legközelebb pénteken tárgyalnak az illetékesek.

A St George's Park egy része madártávlatból (Fotó: FA)