PL: Adebayor lehet a B-terv, az újonc visszavinné Angliába

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2020.01.06. 09:14
null
Még egy korty tea és Adebayor a Premier League felé veheti az irányt (Fotó: AFP)
Az UEFA pénzügyi fair play (FFP) szabályai miatt kényszerpályára kerülhet az Aston Villa, amely Wesley térdsérülése miatt új csatárt szerződtetne januárban. Az olcsó megoldás az Arsenal és a Manchester City korábbi támadója, a december óta szabadon igazolható Emmanuel Adebayor lehet – írja a Daily Mirror.

 

Az Aston Villát korábban a Chelsea két támadójával, Olivier Giroud-val és Michy Batshuayival is szóba hozták, ám a Mirror információi szerint Adebayor olcsóbb megoldás lenne a két londoni csatár helyett. A birminghami klub kényszerpályán mozog, ugyanis feljutását követően több mint egy tucat játékost szerződtetett a 2019–2020-as Premier League-évadra, a brit lap szerint pedig a költségvetése végére ért.

Arról korábban a The Athletic számolt be, hogy Dean Smith menedzser mindenképpen szeretne új támadót igazolni, ugyanis az orvosi vizsgálatok után kiderült, az idényben eddig hat gólig jutó Wesleyre féléves kihagyás vár. A brazil az új év első mérkőzésén, a Burnley ellen szenvedett súlyos térdsérülést.

Adebayor decemberben családi okokra hivatkozva bontott szerződést a török bajnokságban szereplő Kayserispornál. A korábban az Arsenalban, a Manchester Cityben, a Tottenhamben és a Real Madridban is futballozó, 35 esztendős csatár azóta szabadon igazolható.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik