PL: a Wolves hosszabbított spanyol szélsőjével

Vágólapra másolva!
2021.02.11. 07:17
null
Jonny 2018 óta szolgálja a Wolverhamptont (Fotó: AFP)
2025 nyaráig szóló új szerződést írt alá az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Wolverhampton spanyol szélsője, a védőként és középpályásként egyaránt bevethető Jonathan Castro Otto, azaz Jonny. A 26 éves játékos nemrég épült fel súlyos térdsérüléséből.

 

 

Jonny 2018 nyarán érkezett – először csak kölcsönbe – az Atlético Madridtól. A balhátvédként és balszélsőként is bevethető futballista azóta 88 tétmérkőzésen szerepelt a Wolverhamptonban, három gólt szerzett és öt gólpasszt adott.

A futballista szerződését 2019 januárjában véglegesítette a Wolves, akkor klubrekordot jelentő 20 millió eurós vételárról írt a brit és a spanyol sajtó is. Később ezt a csúcsot Raúl Jiménez döntötte meg.

Jonny a jelenlegi idény jelentős részét kihagyta, térdsérülését követően épp az előző fordulóban, a Leicester City elleni 0–0 alkalmával tért vissza – egy félidőt kapott a meccsen.

A szélső háromszoros spanyol felnőttválogatott.

Érdekesség, hogy bár Jonnyt az Atléticótól szerezte meg az angol klub, a játékos egyetlen percet sem futballozott a madridi csapatban – Diego Simeonéék 2018 júliusában a Celta Vigónak kifizetett 7 millió euróért cserébe regisztrálták a játékjogát, majd másnap kölcsön is adták a Wolverhamptonnak. Rossz üzletet így sem kötöttek, csaknem háromszoros összegért kelt el.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik