PL: a társak De Bruynét választották az idény legjobbjának

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.09.08. 21:22
null
Kevin De Bruynét választották a játékostársak az előző idény legjobbjának (Fotó: AFP)
Kevin De Bruynét, a Manchester City belga futballistáját választották a játékostársak a labdarúgó Premier League előző idényének legjobbjává.

 

A 29 éves világbajnoki bronzérmes középpályás a klub történetének első labdarúgója, aki elnyerte az elismerést.

Az angol profi játékosok szervezetének (PFA) szavazásán a hatos szűkített listára még De Bruyne csapattársa, Raheem Sterling, a 30 év után bajnok FC Liverpoolból pedig a címvédő Virgil van Dijk mellett Jordan Henderson, Sadio Mané és Trent Alexander-Arnold került fel. Utóbbi így sem maradt díj nélkül, ugyanis ő lett a legjobb fiatal játékos.

De Bruyne az előző szezonban 13-szor volt eredményes a Premier League-ben, emellett rekordbeállítást jelentő 20 gólpasszt osztott ki társainak.

A PFA díját 1974 óta adják át.

Az angol Labdarúgó-szövetségnél szintén De Bruynét választották az évad legjobbjának, míg a brit szakújságírók (FWA) díját a Liverpool kapitánya, Henderson kapta.

A PFA ÁLOMCSAPATA
Nick Pope (Burnley) – Trent Alexander-Arnold (FC Liverpool), Virgil van Dijk (FC Liverpool), Caglar Söyüncü (Leicester City), Andrew Robertson (FC Liverpool) – David Silva (Manchester City), Jordan Henderson (FC Liverpool), Kevin De Bruyne (Manchester City) – Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal), Jamie Vardy (Leicester City), Sadio Mané (FC Liverpool)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik