PL: a Man. City megegyezett a Dortmunddal Haaland átigazolásáról – hivatalos

Vágólapra másolva!
2022.05.10. 16:43
null
A Manchester City megegyezett a Dortmunddal Haaland átigazolásáról (Fotó: AFP)
Az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) címvédője, a Manchester City a hivatalos oldalán bejelentette, hogy mindenben megegyezett a Dortmunddal Erling Haaland nyári átigazolásáról, s már csak a támadóval kell megállapodnia. Az egyezséget a Borussia Dortmund is megerősítette.

 

Olaj lehetett a tűzre a Manchester City menedzserének, Pep Guardiolának keddi (mai) nyilatkozata, miszerint azért nem beszél Erling Haalandról, mert erre kérték Dortmundból – néhány órával később a manchesteriek és a Ruhr-vidékiek is a hivatalos oldalukon jelentették be, hogy megegyeztek a norvég csatár átigazolásáról.

Egyik klub sem árult el részleteket az anyagiakról és a szerződés hosszáról, de a Dortmund a hivatalos oldalán arról ír, hogy a transzfer mintegy 35-40 millió eurós pozitív hatást gyakorol a klub 2022–2023-as üzleti évére. Az átigazolás azért a következő idény financiális mutatóit befolyásolja, mert várhatóan július 1-jén valósul meg.

A nemzetközi sajtóban megjelent hírek alapján arról már beszámoltunk, hogy Haaland és a Manchester City szóban már megállapodott egymással, és a norvég a nyáron az angol klubhoz igazol, amely a németek által kijelölt határidő előtt kifizeti érte a 75 millió euró körüli kivásárlási záradékot.

Fabrizio Romano transzferszakértő olasz újságíró szerint a kivásárlási záradék összege valahol 60 és 80 millió között van – szerinte közelebb a 60 millió euróhoz. Ennek némileg ellentmond a Sky Sports, amely 63 millió fontos – 73.5 millió euró – összegről ír.

Haaland 2020 januárjában szerződött Salzburgból a Borussiához, eddig 88 tétmeccsen 85-ször volt eredményes a sárga-feketéknél.

A 150 millió euróra taksált, 21 éves csatár állítólag heti 500 ezer fontot keres majd a Manchester City játékosaként. A megállapodás öt évre szól a Sky Sports szerint.

Haaland ügynöke, az április 30-án, 54 évesen elhunyt Mino Raiola már nem élhette meg az üzlet bejelentését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik