PL: a Liverpool tulajdonosa nyitott a klub eladására – sajtóhír

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2022.11.07. 17:37
null
Núnez és Szalah klubja új kézre kerülhet (Fotó: Getty Images)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Liverpool tulajdonosa, a Fenway Sports Group (FSG) eladásra kínálja a klub részvényeinek egy részét. A The Athletic értesülései szerint a teljes eladás sem zárható ki.

 

Az angol csapatot birtokló FSG a Goldman Sachsot és a Morgan Stanleyt bízta meg, hogy segítsenek a klub eladási folyamatában. A tulajdonosok teljes prezentációt összeállítottak az érdeklődök számára. A Fenway Sports Group közleménye azonban nem jelenti ki, hogy az egész klubot eladásra szánja-e.

„Az elmúlt időszakban számos tulajdonosváltás, valamint erről szóló pletyka volt a Premier League környékén. Elkerülhetetlen, hogy a Fenway Sports Group tulajdonában álló Liverpoolnál is felvetődjön ez. Az FSG gyakran kapott megkereséseket harmadik felektől, hogy részvénytulajdonossá váljanak a Liverpoolnál. Az FSG korábban jelezte, hogy megfelelő feltételek mellett hajlandó fontolóra venni új részvénytulajdonosok érkezését, ha ez szolgálja legjobban a Liverpool érdekeit. Az FSG továbbra is teljes mértékben elkötelezett a Liverpool sikerei mellett úgy a pályán, mind azon kívül" – olvasható a közleményben.

Az FSG 2010 őszén vette meg a Liverpoolt George Gillett Jr.-tól és Tom Hickstől. Ez időszak alatt érkezett a német menedzser, Jürgen Klopp, akivel 30 év után ismét bajnokságot nyertek, emellett 2019-ben magasba emelhették a Bajnokok Ligája trófeát is.

A befektetői csoport 110 millió fontért felújította a Liverpool stadionja, az Anfield főlelátóját, további 80 millió fontért 2023-ra 61 ezer fő befogadására alkalmasra bővítik a stadiont.

Az FSG tavaly többségi tulajdonrészt vásárolt a Pittsburgh Penguins NHL-csapatnál, miután 750 millió dollárért értékesítette a cég részvényeinek 11 százalékát. A Forbes 2022 májusában 3.89 milliárd fontra értékelte a Liverpoolt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik