A Premier League-csapatok szerint túl nagy előny volt a nagyok számára az öt csere (Fotó: AFP)
 

A Premier League-klubok csütörtökön egyeztettek az új idényre vonatkozó rendkívüli szabályokról, intézkedésekről. Az angol szövetség (FA), illetve a labdarúgás szabályalkotó testülete (IFAB) is úgy fogalmazott korábban, a klubokra bízzák a döntést, hogy a következő évadban is alkalmazni szeretnék-e az öt cseréről szóló szabályt, vagy visszatérnek a háromcserés rendszerhez.

A The Athletic már ekkor emlékeztetett rá, hogy Angliában korábban kifejezetten megosztó volt a kérdés, s bár a Premier League-gárdák többsége elfogadta – így aztán az angol élvonalban is alkalmazták –, az Aston Villa, az AFC Bournemouth, a Sheffield United és a West Ham United sokáig a szabály ellen érvelt. A csapatok szerint az öt változtatás lehetősége a nagy együttesek számára jelent előnyt, mivel az ő keretük mélyebb, több hasonló kvalitású játékosuk lehet.

A csütörtöki megbeszélésen – a BBC beszámolója szerint – ismét így érvelt a csapatvezetők jelentős része, azzal a különbséggel, hogy ezúttal már többségbe is tudtak kerülni az öt cserét ellenzők.

Az FA még nem közölte a hivatalos döntést, ám mindez már csak formalitásnak tűnik.