PL: a klubok képviselői hétfőn rendkívüli ülést tartanak a járvány miatt – sajtóhír

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2021.12.17. 15:43
null
Guardiola kétes eredményű tesztet adott (Fotó: Getty Images)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő csapatok képviselői hétfőn rendkívüli ülést tartanak, hogy a ligát illetően megvitassák a koronavírus-járvány következtében kialakult helyzetet – értesült a BBC.

 

Mint ismert, az elmúlt egy héten összesen kilenc mérkőzést kellett elhalasztani a pozitív koronavírustesztek miatt, ezek közül öt találkozót is a hétvégén rendeztek volna meg. Ennek következtében a csapatok szeretnék számba venni a különböző lehetőségeket a folytatást illetően, hiszen például a Tottenhamnek összesen már három elhalasztott bajnokija van – egyet még a havazás miatt nem tudtak lejátszani.

Fontos, hogy a klubok és a liga is minél nyíltabban kommunikáljanak arról, hány pozitív esetük van az öltözőben – fogalmazott a napokban a Brentford menedzsere, Thomas Frank. Úgy gondoljuk, el kellene halasztani a hétvégi meccseket, a Covid-esetszámok rég nem látott csúcsra értek, minden csapatnak meg kell küzdenie ezzel a helyzettel. Mindenkinek megvan a problémája.”

„Ha elhalasztjuk ezt a fordulót, majd az utána következő Ligakupa-meccseket, azzal mindenki nyerhet egy hetet, de legalább öt napot. Alaposan ki lehetne takarítani a létesítményeket, fertőtleníteni az edzőközpontokat, egy rövid szünettel meg lehetne szakítani a fertőzésláncot” – tette hozzá a 48 éves dán szakember.

„Amikor elindult az idény, tudtuk, hogy közbeszólhat a vírus, de biztos vagyok benne, hogy készült A-, B- és C-terv is ennek megoldására” – jelentette ki az Arsenal menedzsere, Mikel Arteta a pénteki sajtótájékozatón. Hozzáfűzte, most rugalmas naptárra van szükség, mert ez a világ nem az a világ, amelyben néhány évvel ezelőtt éltünk.

A Manchester City menedzsere, Pep Guardiola a Newcastle United elleni bajnoki előtti szokásos sajtótájékoztatót megelőzően sikertelen koronavírustesztet adott, így el kellett vonulnia, amíg nem jön meg a következő tesztjének az eredménye. A spanyol szakember hétfőn arról beszélt, hogy már több kollégája hétfőn pozitív mintát adott.

A BBC kiemeli, hogy az angolok magyarok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzése (június 4.) egy héttel a Bajnokok Ligája-döntő után lesz (május 28.), míg a Premier League papíron utolsó fordulója május 22-én. A feszes menetrend miatt Angliában csupán kettő olyan hét lesz, amikor hétközben nincs európai vagy hazai kupakötelezettségük a PL-csapatoknak, így a bajnokság esetleges szüneteltetése nagy fejtörést okozhat a szervezőknek.

ANGOL PREMIER LEAGUE
18. FORDULÓ
SZOMBATON

Manchester United–Brighton & Hove Albion – elhalasztva
Southampton–Brentford – elhalasztva
Watford–Crystal Palace – elhalasztva
West Ham United–Norwich City – elhalasztva
16.00: Aston Villa–Burnley
18.30: Leeds United–Arsenal (Tv: Spíler1)

VASÁRNAP
Everton–Leicester City – elhalasztva
15.00: Wolverhampton Wanderers–Chelsea
15.15: Newcastle United–Manchester City (Tv: Digi Sport1)
17.30: Tottenham Hotspur–Liverpool (Tv: Digi Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik