PL: a Chelsea költötte a legtöbbet az átigazolási időszakban – kép

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2022.09.02. 15:44
null
A legtöbbet költő Premier League-csapatok 2022-ben (Fotó: Sky Sports)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő csapatok közül a Chelsea költötte a legtöbbet a 2022-es nyári átigazolási időszakban.

 

A Sky Sports grafikáján láthatjuk, hogy a londoniak 278.4 millió fontot, azaz nagyjából 320 millió eurót költöttek játékosok átigazolására 2022 nyarán. Az új érkezők között ott van Wesley Fofana (80.4 millió euró), Marc Cucurella (65.3 millió euró), Raheem Sterling (56.2 millió euró), Kalidou Koulibaly (38 millió euró), Carney Chukwuemeka (18 millió euró), Denis Zakaria (3 millió euró, kölcsönbe) és Pierre-Emerick Aubameyang (12 millió euró) is.

A második helyen a Manchester United végzett – a „vörös ördögöknél” a tulajdonosok a nyár végén „kinyitották a pénzcsapot” a sok-sok szurkolói kritika és tiltakozás után. Antony 95 millió, Casemiro 70.65 millió, Lisandro Martínez 57.37 millió, Tyrell Malacia 15 millió euróért költözött Manchesterbe.

Egyelőre nem igazán látszik a West Ham Unitednél a nagy költekezés, a „kalapácsosok” öt bajnokin csupán egyszer győztek, és két gólt szereztek – leginkább Lucas Paquetára és Gianluca Scamaccára hárul majd a feladat a támadó harmadban, hogy javítson a jelenlegi, igencsak gyenge statisztikán.

A Tottenhamnél Richarlison volt a legnagyobb név a nyári érkezők közül, játékjogáért 58 millió eurót fizettek az észak-londoniak az Evertonnak. A védelem megerősítése érdekében 50 milliót utaltak az Atalantának Christian Romeróért, s a középpályára is jött egy 30 milliós erősítés Yves Bissouma személyében a Brightontól.

Nem fogta vissza magát az újonc Nottingham Forest – a 23 év után feljutó csapat csaknem 160 millió fontért (180 millió euróért) vásárolt 21 játékost, ami rekordnak számít Angliában. A legdrágább igazolásuk Morgan Gibbs-White volt, aki 29.5 millió euróba került.

Könnyen lehet, hogy a Manchester City az évtized legjobb üzletét kötötte azzal, hogy 60 millió euróért cserébe megszerezte a Borussia Dortmundtól Erling Haalandot. A norvég csatár brutálisan bekezdett a Premier League-ben, öt mérkőzésen kilencszer talált a kapuba, amivel megdöntötte Mick Quinn és Sergio Agüero rekordját. Érdemes kiemelni Kalvin Phillips (49 millió euró), Manuel Akanji (17 millió euró) és Sergio Gómez (13 millió euró) szerződtetését is.

A Newcastle United az új tulajdonosok ellenére nem kezdett eszetlen költekezésbe: Alexander Isakért 70 millió, Sven Botmanért 37 millió, Matt Targettért 17.5 millió és Nick Pope-ért 11.5 millió eurót fizettek a „szarkák”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik