PL: a boncolás után kiderült, mi okozta Emiliano Sala halálát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.11. 17:49
null
Nantes-ban így emlékeztek a hétvégén Salára (Fotó: AFP)
A boncolási jegyzőkönyv alapján a becsapódás kiváltotta fej- és gerincsérülések okozták Emiliano Sala halálát. Mint ismert, január 21-én a Salát Cardiffba szállító repülőgép eltűnt a radarról a La Manche fölött. A hivatalos keresést négy nap múlva leállították, ám később közösségi finanszírozással és magánadományokból folytatták, így február 3-án megtalálták a lezuhant gépet.

 

A L'Équipe beszámolója szerint elvégezték a boncolást, és kiderült, hogy Emiliano Sala halálát a becsapódáskor bekövetkezett súlyos fej- és gerincsérülések okozták. Korábban olyan hírek is napvilágot láttak, hogy a futballista elhagyhatta a La Manche fölött eltűnt kisrepülőt, és megfulladhatott. Ezeket az információkat megcáfolta a francia napilap által közzétett hír.

A légi baleseteket vizsgáló szerv (AAIB) a Wales Online beszámolója szerint nem teszi közzé végleges beszámolóját az előttünk álló fél évben, egy ideiglenes riportot ad ki két héten belül. A Piper Malibut vezető pilótát, David Ibbotsont még nem találták meg, de a keresés az újabb adományoknak köszönhetően – Kylian Mbappé ismét felajánlott 30 ezer eurót – minden bizonnyal folytatódik.

A Cardiff City és a Nantes is megemlékezett Saláról hétvégi bajnokiján.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik