Erling Haaland máris kinőtte a Bundesligát? (Fotó: AFP)

 

Erling Haaland az év elején szerződött a Borussia Dortmundhoz a Red Bull Salzburgtól. A koronavírus sújtotta körülmények között is remekül alkalmazkodott a német Bundesliga jelentette kihívásokhoz, 22 bajnokin 23 gólt szerzett és további öt gólpasszt osztott ki. Már szerződtetésekor arról lehetett olvasni, a BVB amolyan dobbantó lehet számára az igazán elit csapatok, a Real Madrid, a Barcelona, a Liverpool vagy a Manchester City irányába.

A Sky szerint a Chelsea most ismét kiélezné a versenyfutást, nem mellékesen pedig meg is szerezné Haalandot. A Leedsben született, 20 éves csatár lehetne az új csúcsék Frank Lampard együttesében, ebben az esetben pedig a 2020 nyarán megszerzett Timo Werner inkább a bal szélről indulhatna a jövőben, miként most is sokszor teszi, ha Tammy Abraham is a pályán van. 

A Sky Sport Italia az átigazolásról szóló terv egyéb részleteit nem közölte, így a lehetséges vételárat sem. A Transfermarkt adatai alapján mindenesetre nehéz elképzelni, hogy Haaland 100 millió euró alatti összegért mozdítható legyen – ennyire becsülik a jelenlegi piaci értékét. Január 1-jén még 20 millióért vette meg a német együttes. Szerződése 2024 nyaráig szól.