Paredes igazolással pótolná Fabregast a Chelsea

Vágólapra másolva!
2019.01.20. 11:38
null
Itt még egymás ellen: Higuaín (balra) és Paredes (Fotó: AFP)
Újra itt van a tél, hótakaróba bújik a rét, jégszelek falják a felhők tejét, lent műanyagra gyújt a mély, szemétfüstöt okád magából a szél – s a topligás labdarúgóklubok megkezdik az eurómilliók elfüstölését téli erősítések címén.

 

A Chelsea élére 2018 nyarán kinevezett olasz szakember, Maurizio Sarri nem vesztegette az idejét: szerzett két kapust a 80 millió euróba kerülő Kepa Arrizabalaga és a veterán Robert Green személyében, alaposan megerősítette a középpálya közepét a Jorginho, Mateo Kovacic kettőssel, de ezt követően egyetlenegy célpontot sem sikerült megszereznie, a kölcsönből visszatértek közül is csak az újabb súlyos sérülést szenvedő Marco van Ginkel maradhatott. Thibaut Courtois ugyebár a Real Madridé lett, Kurt Zouma, Tiemoué Bakayoko, Michy Batshuayi, Mario Pasalic, Kenneth Omeruo, Ola Aina és Matt Miazga pedig elkerült kölcsönbe.

A telet átigazolási szempontból Cesc Fabregas elengedésével kezdte a Chelsea, a pár hónap múlva 32 éves spanyol ingyen távozott a nyáron lejáró szerződésére tekintettel. Álvaro Morata és a borzalmasra sikeredett spanyolországikölcsönjátéka után „visszaküldendő” Michy Batshuayi biztosan távozik, biztosan topcsapatokhoz, miközben nagy meglepetésre a Barcelona Willian mellett bejelentkezett Olivier Giroud-ért is. A jobbhátvéd Davide Zappacostát hazavinné Olaszországba a Lazio, az új, számára évi 5.1 millió eurót biztosító chelsea-s szerződésre nemet mondóCallum Hudson-Odoiért nagyon mélyen a kasszába nyúlna a Bayern München, az angol szélső idősebb kollégáját, Victor Mosest pedig a Crystal Palace kerülgeti.

Ha már hazatérés: a nyáron lejáró kontraktusú, lassan 32 esztendős David Luizt egykori csapata, a Benfica várja tárt karokkal, a hasonló cipőben járó, 33 éves Gary Cahillt a fél topliga, de biztosan marad, ha Andreas Christensen aláír két állítólagos kérője (Barcelona, Mönchengladbach) közül az egyikhez.

Kelendőek a Serie A-ban a Chelsea kiegészítő emberei, a ballábas Emerson Palmierit a Juventus (Hudson-Odoijal egyetemben), a Genoa és az Internazionale, a brazil csatárt, Lucas Piazónt a Sassuolo, a Cagliari, az Empoli és a Torino is vinné, Cahill neve pár hete az Internél merült fel, Williant pedig, ha nem köt ki Malcomért és pár millióért cserébe Barcelonában, a kínai Talien Jifang tárt bankszámlával várja. A Fulham megelégedne Danny Drinkwater kölcsönvételével.

Közösen örüljünk annak, hogy kerek századszor írjuk le: a Real Madrid lépéseket tett Eden Hazard megszerzéséért, ezúttal a Telegraph lengette be, hogy a Chelsea, ha el is engedi a belgát, csak 114 millió euróért. Az angol sajtó már a helyettest is tudni véli: ő a tottenhames, szintén Real-kiszemelt Christian Eriksen. Saját információnk nincs, csak erős gyanúnk: ez a nagy érdeklődés egy új, roppant zsíros szerződésbe torkollik majd a két játékosnak, mostani munkaadójukkal.

Nagy falat a Bayer Leverkusen zsenije, Leon Bailey,akinek édesapja, egyben ügynöke is megerősítette a Chelsea érdeklődését, de a bayernes Mats Hummels és a római Konsztantinosz Manolasz is Sarri-célpont az olasz sajtó szerint.

Morata legújabb kérője az Atlético Madrid, amely kész lenne hárommillió eurót adni a támadó tavaszáért, és tovább folyósítaná annak havi legalább 600 ezer eurós fizetését, ám előtte eladná valahová Gelson Martinst és Nikola Kalinicet, sőt egyesek szerint éppen őket postázná Londonba Moratáért cserébe.

Szélsőből jól áll a Chelsea, a nyártól meg remekül áll majd, mert 64 millió euróért megvette a Dortmundtól Christian Pulisicot, aki egyébként fél év alatt keres még Németországban annyit, mint Morata négy hét alatt. Pulisic megszerzése ellenére kapirgál a Chelsea is a PSV-s Hirving Lozano körül, aki hosszabb távon is olcsóbb lenne, mint a PSG-s Adrien Rabiot, aki négy-öt éven át havi egymillió eurójába került majd bárkinek, aki leigazolja őt. Kiszemelt még a brit sajtó szerint: a lyoni Nabil Fekir és barcelonai Philippe Coutinho.

Zappacosta helyére Sarri nagy kedvence, a nápolyi Elseid Hysaj jöhet, aki már a nyáron is a Chelsea-hez igazolt volna, de akkor klubja nem engedte őt mestere után. Most megteheti, valamivel több mint húszmillió euróért.

Nem vacakolt a Chelsea vezetősége: ha Rabiot nem is jön, de két középpályás alighanem –a Cagliari Nicolo Barellája és a Zenit Leandro Paredese, mert angol lapok hada szerint a kérő már mindkét labdarúgóval megegyezett. Mindkettő régi ismerőse rovatunk olvasóinak: előbbit már régóta kerülgetik a nagy olasz klubok, de ötvenmillió euró körüli összeg csak Angliából érkezik a 21 éves középső középpályásért, míg a nála három évvel idősebb argentin a Boca Juniors neveltje, a Zenitig az AS Román át jutott. Paredest a rómaiak hatmillió euróért vették, 23 millióért adták tovább, és ugyan nem szokták emlegetni, ám egyszer már majdnem Sarri futballistája lett, de pár héttel lekésett a mesterről az Empoliban letudott kölcsönjátéka során.

A Zenit negyvenmilliót kért érte, a Chelsea elsőre harmincmillió eurót ajánlott, középen megállnak, maga Paredes pedig évi 4.5 millió eurót keres majd Londonban. Nettóban, természetesen. Hacsak – el nem viszi őt Rabiot helyére a PSG, a nagy talján transzfertudor,Gianluca Di Marzio szerint a franciák a hétvégén hivatalos ajánlatot tettek Paredesért.

Nagy kérdés, hogy Barella és Paredes együtt kell-e Sarrinak, vagy előbbi csak a B-terv Fabregas eladása után. A C-jelet biggyeszthetjük a milanos Franck Kessié, a D-t a lipcsei Diadie Samassékou neve mögé.

A nagy célpont szintén Serie A-s: Gonzalo Higuaínnak hívják. Őt a Milan tizennyolcmillióért vette kölcsön a Juventustól, nyilván nem akarja, hogy ez teljesen kidobott pénz legyen, a Chelsea a 38 millió eurós vételi opciót már átvállalta, a heti 171 ezer eurós fizetéssel együtt. Edinson Cavani tehát marad Párizsban, az olasz sajtó szerint Higuaín elbúcsúzott a társaitól, majd ki is került a vasárnapi bajnoki keretből, a testvére már napok óta Londonban szervezkedik.

Kisebb kiszemeltek: a laziós Ciro Immobile, a klub által a Bournemouthnak 22.8 millió euróért eladott védelmi mindenes, Nathan Aké, akire 45.6 millió eurós visszavételi opciójuk van a „kékeknek”, klubtársa, a már az angol válogatottban is bemutatkozó, remek idényt futó támadó, Callum Wilson és a Watford játékmestere, az argentin Roberto Pereyra.

Természetesen a fiatalokon is rajta tartja a szemét a klub hálózata; kiszemelt a holland U18-as válogatott és az AZ balbekkje, Justin de Haas, a Crystal Palace jobbhátvédje, Aaron Wan-Bissaka, a Barcelona 15 éves középpályása, Ilaix Moriba, a Juve által a Sassuolónak kölcsönadott balhátvéd, Rogério és a svédből koszovói válogatottá lett szélső, a 23 esztendős Arbër Zeneli (Heerenveen) – valamint a nyártól a klub egykori ásza, a vezetőségbe vagy az utánpótlásba várt Petr Cech...

ANGOL PREMIER LEAGUE, TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK
2019

ARSENAL
Érkezett:

Távozott:

AFC BOURNEMOUTH
Érkezett:Dominic Solanke (Liverpool, 21 200 000 euró)
Kölcsönbe:Nathaniel Clyne (Liverpool)
Kölcsönből vissza:Emerson Hyndman (Hibernian)
Távozott:

Kölcsönbe:Jermain Defoe (Rangers), Aaron Ramsdale (Wimbledon),Mihai Dobre (Yeovil Town)

BURNLEY
Érkezett:
Kölcsönből vissza:Jonathan Walters (Ipswich Town)
Távozott:

BRIGHTON & HOVE ALBION
Érkezett:
Kölcsönből vissza:Dan Burn (Wigan),Steven Alzate (Swindon Town)
Távozott:Oliver Norwood (Sheffield United, kölcsön után végleg, 2 200 000)
Kölcsönbe:Markus Suttner (Fortuna Düsseldorf)

CARDIFF CITY
Érkezett:
Kölcsönbe:Oumar Niasse (Everton),Emiliano Sala (Nantes, 17 000 000)
Kölcsönből vissza:Stuart O'Keefe (Plymouth), Rhys Healey (Milton Keynes)
Távozott:Anthony Pilkington (Wigan, ingyen)
Kölcsönbe:Gary Madine (Sheffield United),Lee Tomlin (Peterborough)

CHELSEA
Érkezett:Christian Pulisic (Borussia Dortmund, 64 000 000)
Kölcsönből vissza:Jamal Blackman (Leeds United),Lewis Baker (Leeds United)
Távozott:Cesc Fabregas (Monaco, ingyen)
Kölcsönbe:Christian Pulisic (Borussia Dortmund),Lewis Baker (Reading)

CRYSTAL PALACE
Érkezett:
Kölcsönből vissza:Jordon Mutch (Vancouver Whitecaps)
Távozott:Jonathan Williams (Charlton Athletic),Jordon Mutch (szerződését felbontották)
Kölcsönbe:Alexander Sörloth (Gent), Jason Puncheon (Huddersfield)

EVERTON
Érkezett:
Távozott:
Kölcsönbe:Kieran Dowell (Sheffield United), Mason Holgate (West Bromwich Albion),Oumar Niasse (Cardiff City)

FULHAM FC
Érkezett:Ryan Babel (Besiktas, 2 000 000)
Kölcsönből vissza:Tayo Edun (Ispwich Town)
Távozott:
Kölcsönbe:Cauley Woodrow (Barnsley, kölcsön után végleg)

HUDDERSFIELD TOWN
Érkezett:
Kölcsönbe:Jason Puncheon (Crystal Palace)
Kölcsönből vissza:Joel Coleman (Shrewsbury Town)
Távozott:
Kölcsönbe:Ramadan Szobhi (el-Ahli Kairó, 800 000), Collin Quaner (Ipswich Town), Rajiv van La Parra (Middlesbrough),Ryan Schofield (Notts County)

LEICESTER CITY
Érkezett:
Kölcsönből vissza:Harvey Barnes (West Bromwich)
Távozott:Vicente Iborra (Villarreal, 10 000 000),Johan Benaluan (Nottingham Forest)
Kölcsönbe:Callum Elder (Ipswich Town),Fousseni Diabaté (Sivasspor)

LIVERPOOL FC
Érkezett:
Kölcsönből vissza:Connor Randall (Rochdale)
Távozott:Dominic Solanke (AFC Bournemouth, 21 200 000)
Kölcsönbe:Nathaniel Clyne (AFC Bournemouth)

MANCHESTER CITY
Érkezett:Itakura Ko (Kavaszaki Frontale, 1 100 000)
Kölcsönből vissza:Marlos Moreno (Flamengo), Anthony Cáceres (Melbourne City)
Távozott:Brahim Díaz (Real Madrid, 17 300 000)
Kölcsönbe:
Anthony Cáceres (Sydney FC),Itakura Ko (Groningen)

MANCHESTER UNITED
Érkezett:
Kölcsönből vissza:Joel Pereira (Vitória Setúbal)
Távozott:

NEWCASTLE UNITED
Érkezett:
Kölcsönből vissza:Rolando Aarons (Slovan Liberec)
Távozott:

SOUTHAMPTON
Érkezett:Yan Valery (Southampton U23)
Kölcsönből vissza:Josh Sims (Reading), Jake Hesketh (Burton Albion)
Távozott:Manolo Gabbiadini (Sampdoria, 12 000 000)
Kölcsönbe:Steven Davis (Rangers)

TOTTENHAM HOTSPUR
Érkezett:
Távozott:Mousa Dembélé (Kuangcsou R&F, 12 450 000)

WATFORD
Érkezett:Filip Sztuparevics (FK Vozsdovac, 2 780 000)
Kölcsönből vissza:Jorge Segura (Independiente Medellín),Jerome Sinclair (Sunderland)
Távozott:Junesz Kabul (szerződését felbontották)
Kölcsönbe:Jorge Segura (Atlas Guadalajara), Stefano Okaka (Udinese),Filip Sztuparevics (FK Vozsdovac),Marvin Zeegelaar (Udinese)

WEST HAM UNITED
Érkezett:Samir Nasri (egyesület nélküli)
Kölcsönből vissza:Sead Haksabanovic (Málaga)
Távozott:
Kölcsönbe:Sead Haksabanovic (Norrköping),Moses Makasi (Stevenage)

WOLVERHAMPTON WANDERERS
Érkezett:
Kölcsönből vissza:Joe Mason (Portsmouth), Aaron Collins (Colchester), Bright Enobakhare (Kilmarnock), Jordan Graham (Ipswich Town), Jack Ruddy (Jumilla), Connor Ronan (Walsall),Ben Stevenson (Jumilla)
Távozott:Benik Afobe (Stoke City, kölcsön után végleg, 13 500 000)
Kölcsönbe:Kortney Hause (Aston Villa), Jordan Graham (Oxford United),Bright Enobakhare (Coventry City),Paul Gladon (Groningen),Ethan Ebanks-Landell (Rochdale)

Lezárva vasárnap délben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik