Nyert az Arsenal és a Chelsea, ikszelt a Gerával felálló Fulham - videók

Vágólapra másolva!
2010.07.17. 18:33
Angol csapatok sora lendült akcióba szombaton felkészülési mérkőzésen: győzött a visszatérő Michael Essien góljával a bajnoki címvédő Chelsea, simán nyert az Arsenal. Halmosi Péter gólpasszt adott, Gera Zoltán kezdő volt a Fulhamben, Fülöp Márton és Kádár Tamás nem játszott.

BARNET–ARSENALBARNET–ARSENAL

A League Two-ban (negyedosztály) játszó Barnet nem volt méltó partnere az Arsenalnak, az „ágyúsok" könnyedén győztek 4–0-ra. A londoni nagycsapat Andrej Arsavin góljával már a 3. percben vezetést szerzett, majd Jay Simpson duplázott, a végeredményt a hajrában Samir Nasri állította be.

Az Arsenal keretéből hiányoztak a vb-n megfordult játékosok és Manuel Almunia, viszont ott volt az új szerzemény, Maruan Samah és Laurent Koscielny.

 

 

CRYSTAL PALACE–CHELSEA

A Chelsea együttesébe hosszú sérülés után visszatért Michael Essien, illetve a vb-t szintén sérülés miatt kihagyó John Obi Mikel. Rajtuk, Petr Cechen és Alexen kívül a fiatalok kaptak lehetőséget a bajnoki címvédőben, amely egy óráig úgy tűnt, nem bír a Crystal Palace-szal: a „sasok" tartották 0–0-s döntetlent. Aztán jött Essien, aki egy látványos akció után ballal laposan a jobb sarokba lőtt, így a „kékek" győzni tudtak. A hajrában pályára lépett egy igencsak ifjú játékos is: Carlo Ancelotti becserélte az angol U17-es válogatott tehetségét, a mindössze 15 éves Nathaniel Chalobaht.


BOURNEMOUTH–FULHAM

A Fulhamet a megbízott menedzser, Ray Lewington irányította a harmadosztályú Bournemouth ellen, a londoniak a vb-n szereplő játékosok (Schwarzer, Paintsil, Dempsey, Senderos, Dikgacoi, Etuhu) nélkül álltak fel. Gera Zoltán a kezdőcsapatban kapott helyet, s két lövéssel vétette magát észre. A vezetést Anton Robinson bombájával a házigazdák szerezték meg, Bobby Zamora a 26. percben egyenlített. A második félidő legnagyobb helyzetét az egy az egyben kilépő, majd a kapusba lövő Gera hibázta el, a magyar támadó középpályást nem sokkal később David Elm váltotta.


 

MAGYARJA NÉLKÜL NYERT A SUNDERLAND ÉS A NEWCASTLE

A Sunderland keretében Craig Gordon sérülése ellenére sem kapott helyet Fülöp Márton, így nem volt magyar érdekeltség a „fekete macskák" mérkőzésén. A Sunderland végül a rutinos holland szélső, Boudewijn Zenden góljával győzött 1–0-ra.

Győzött a regionális rivális Newcastle United is, méghozzá nagyon simán a Carlisle otthonában. Leon Best, Nile Ranger és Haris Vukcic voltak a „szarkák" gólszerzői, Kádár Tamás kisebb sérülés miatt nem játszott.

BRISBANE ROAR–EVERTON

Az Everton 2–1-re győzött az ausztrál A-League-ben szereplő Brisbane Roar ellen, a liverpooliak ezzel minden ausztrál profi ligás ellenfelüket legyőzték a túrájukon. Az Everton Jack Rodwell remek góljával szerzett vezetést, majd Kosta Barbarouses egyenlítése után a hajrában a Strasbourgtól igazolt Magaye Gueye találatával döntötte el a mérkőzést.

 

YORK–HULL CITY

Yorkban a hetvenes-nyolcvanas évek nemesnek nem nevezhető hagyományai köszöntek vissza, azaz balhé volt, nem is kicsi. A Hull City mintegy ötventagú kemény magja összecsapott a hazaiakkal, majd a Hull-drukkerek elbarikádozták magukat egy pubban, a rohamrendőrségnek kellett közbelépnie, és kutyák segítségével oszlatnia.

A mérkőzés már jóval békésebb volt (ez mondjuk nem volt nehéz...), a Hull a 80. percben szerezte meg az egyetlen gólt: Halmosi Péter beadását Daniel Cousin váltotta gólra.

NAC BREDA–PLYMOUTH ARGYLE

Meglepetésre le tudta győzni 1–0-ra holland élvonalbeli ellenfelét a harmadosztályba visszacsúszó Plymouth Argyle. A Tímár Krisztián nélkül felálló Plymouth a cserecsatár, Joe Mason fejesével nyert a Fehér Csabát 20 percig bevető NAC ellen.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Barnet (angol)–Arsenal (angol) 0–4
Bournemouth (angol)–Fulham (angol) 1–1
Burton (angol)–Derby County (angol) 0–1
Crystal Palace (angol)–Chelsea (angol) 0–1
Darlington (angol)–Sunderland (angol) 0–1
York City (angol)–Hull City (angol) 0–1
Carlisle Utd. (angol)–Newcastle Utd. (angol) 0–3
Fleetwood Town (angol)–Blackburn Rovers (angol) 0–2
NAC Breda (holland)–Plymouth Argyle (angol) 0–1
Bohemians (ír)–Wolverhampton Wanderers (angol)
0–3
Brisbane Roar (ausztrál)–Everton (angol)
1–2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik