Campos lehet a Newcastle sportigazgatója (Fotó: AFP)

 

Luís Campos anno José Mourinho mellett dolgozott a Real Madridban játékosügynökként és taktikai elemzőként. Sportigazgatóként először a Monacónál dolgozott 2013 és 2016 között, és ő építette fel Dmitrij Ribolovlev tulajdonos pénzét forgatva azt a csapatot, mely Leonardo Jardim irányításával meg tudta törni a PSG egyeduralmát, és bajnok lett a 2016–2017-es évadban. Olyan játékosokat igazolt a klubhoz, mint Radamel Falcao, Joao Moutinho, James Rodríguez, Fabinho, Anthony Martial, Ricardo Carvalho, Dimitar Berbatov, Bernardo Silva, Tiémoué Bakayoko, Geoffrey Kondogbia, vagy éppen Thomas Lemar.

Egy év kihagyás után, 2017 nyarán Campos a Lille OSC-hez szerződött sportigazgatónak, ahol szintén jó érzékkel fürkészte a transzferpiacot. Potom pénzért olyan fiatal tehetségek kerültek a csapathoz, mint Nicolas Pépé, Boubakary Soumaré. Kettejüket több mint 100 millió euróért adta tovább a klub, mely Campos regnálása alatt visszakerült a francia bajnokság legerősebb csapatai közé. A folyamat a tavalyi bajnoki címmel koronáztatott meg, azonban Campos ezt már nem élte meg a klub alkalmazottjaként, mert 2020 nyarán távozott a tulajdonosváltás miatt. Azóta szabadúszó.

Pont egy ilyen sikerkovácsot keres a Newcastle United. A „Szarkák” nagy terveket szövögető új tulajdonosa, Mohammed bin-Szalman herceg Európa elitjében akarja látni a csapatát minél hamarabb. Azonban nem szeretné ész nélkül befektetni a pénzét, és ebben szeretne Luís Camposra támaszkodni, akinek szabad kezet adna a Newcastle élén.