Nem parádézott a bekk a Celtic–FTC meccsen, de a Liverpoolhoz igazolhat

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2020.08.28. 19:25
null
Ajer itt éppen lemarad, de egyébként nagy benne a potenciál, ezért is kellene a Liverpoolnak (Fotó: AFP)
A koronavírus és a gazdasági világválság árnyékában sem szünetel az átigazolási időszak, s mint 2008 óta mindig, ezúttal is megkíséreljük ráncba szedni a topligák jöttek-mentekjeit. Az ötödik hetet szokásainknak megfelelően Angliában kezdjük.
,

 

Jeles sarokponthoz érkezett a LIVERPOOL FC Konsztandinosz Cimikasz megvételével: a 24 éves görög balhátvéd 14 millió euróba került, háromszoros válogatott, korábban kölcsönben a Willem II-ben és az Esbjergben szerepelt. Egyértelműen a kispadra érkezett, évi hárommillió eurós bruttó bérért, a két másik jelölt Sergio Reguilón és Jamal Lewis (Norwich City) volt.

De nem ezért lett mérföldkő Cimikasz, hanem azért, mert megvételével a Liverpool a Transfermarkt szerint átlépte az egymilliárd eurós határt, azaz 2010 óta ennyiért vásárolt új játékosokat – és összesen 732 millió euróért adott el labdarúgókat, azaz a mérleg igen kedvező.

Ezen időszak alatt a Manchester City 1.1 milliárdos, a Manchester United 878 milliós mínuszt hozott össze, azaz ennyivel többet költöttek játékosokra, mint amennyi bevétel befolyt az eladásokból. És ezeken felül járnak az aláírási és ügynöki díjak, amelyek egy-egy sztárigazolás esetén elérhetik a húszmillió eurót is!

 

Jürgen Klopp alatt ügyesen gazdálkodik a Pool, a 2015-ös Christian Benteke, Raheem Sterling „csere” ugyan nem sikertörténet, de Roberto Firmino, Joe Gomez, James Milner; Sadio Mané, Georginio Wijnaldum, Joel Matip; Virgil van Dijk, Mohamed Szalah, Alex Oxlade-Chamberlain, Andrew Robertson; majd Alisson, Naby Keita, Fabinho és Xherdan Shaqiri megvétele is jól sült el; ráadásul a saját nevelésű fiatalokat, a be nem vált légiósokat és a mindenképpen távozni akaró Philippe Coutinhót is remek áron adták el.

Nem estek abba a hibába a Bajnokok Ligája-győzelem után, hogy ész nélkül elkezdik költeni a százmilliókat, kőbe vésettnek érezve a későbbi sikereket és pénzesőt, Danny Ings, Ryan Kent és Simon Mignolet eladásából, illetve Harry Wilson, Marko Grujics és Taiwo Awoniyi kölcsönadásából 42 millió euró folyt be (ingyen engedték el az Alberto Moreno, Daniel Sturridge kettőst), de csak 1.9 milliót költöttek a nyáron, a tizenéves védőre, Sepp van den Bergre – és ingyen érkezett két kapus, Andy Lonergan és Adrián.

Nem volt már az alapcsapat tagja, eladták hát idén Dejan Lovrent, ráadásul a 31 éves hátvédért 12 milliót utalt a Zenit; a nála egy évvel idősebb középpályást mindenest, Adam Lallanát és a 29 éves örök tehetséget, Nathaniel Clyne-t ingyen elengedték, miként a 36 esztendős Lonergant is.

Felkerült végleg az utánpótlásból a nagyok közé Curtis Jones, a kölcsönből visszatértek közül három játékos emelkedik ki: a 24 éves szerb középső középpályás, a Herthában évről évre bizonyító Marko Grujics, a karmester Ben Woodburn, illetve a 23 esztendős walesi szélső, Harry Wilson, aki 35 mérkőzésen kilenc kanadai pontot szerzett a Bournemouthnak.

És olyan jól játszott, hogy most a nagy esélyes Bournemouth mellett a Southampton, a Crystal Palace, a Wolverhampton, a Leeds United, a Newcastle United és az Aston Villa is vinné, 17 millió euróért meg is tehetik ezt. Georginio Wijnaldum neve a „hollandosított” Barcelonánál vetődött fel, Grujicsot végleg megvenné a Hertha, de nem tud érte húszmillió euró körüli összeget fizetni. Sokkal olcsóbban eladó Loris Karius, már ötmillióért viheti a Montpellier, míg Woodburnt a Fortuna Düsseldorf kérte kölcsön.

Grujics a Bundesligában (Eintracht Frankfurt, Borussia Mönchengladbach, Werder Bremen) és a Serie A-ban is népszerű, az Atalanta és a Roma mellett a Benevento, a Milan és a Genoa is vinné, a Lazio pedig vevő Xherdan Shaqirire és Divock Origira is, utóbbi kérője az Aston Villa és a Leeds United is. A SkySports értesülései szerint a Pool nem szeretné sem Grujicsot, sem Wilsont kölcsönadni többé, előbbi ügyében felsült a Hertha a 14.5 milliós ajánlatával, utóbbiért a Villa 22 millió euró körüli összeget kínált már a minap.

Shaqirit hívja a Fenerbahce is, és már azt is tudni lehet, hogy igencsak sovány fizetést, évi kétmillió eurót ajánlott neki.

A 20 esztendős éket, Rhian Brewstert kölcsönkérte a Sheffield United, a francia U19-es válogatott kerettag balhátvédért, Yasser Larouciért a Leeds s a Brentford érdeklődik.

Nem kétséges, a nyári nagy erősítés a 29 éves Thiago Alcántara lenne, csak éppen jövőre lejáró szerződése miatt nem óhajt 30 millió eurót adni érte az angol csapat, maximum 25 milliót – a kérő a játékossal már megegyezett, ő kinézett magának egy házat Liverpoolban. Angol lapok szerint elengednék Barcelonába Wijnaldumot, egyesek szerint már 17 millióért is, ezzel teremtve meg a Thiago-transzfer anyagi alapjait. Ami biztos: a holland szerződése jövőre lejár, új ajánlatot egyelőre nem kapott.


A török középső védő, Ozan Kabak (Schalke) még csak húszéves, és többe kerül harmincmillió eurónál, kiszemelt még a sport.de szerint a lipcsei jobbhátvéd, Nordi Mukiele is, a rutinos algériai középhátvédért, Aissza Mandiért pedig az egyik francia lap szerint kilencmilliót kínált a Pool, de a Betis 10.8 millió eurót kér a 28 esztendős játékosért. Ennyibe kerülhet a nyáron igencsak felkapott Ben White (Brighton) is.

Tízmillió az ára a salzburgi Jérome Onguénének, a 22 éves kameruni bekknek (a salzburgiak mestere, Jesse Marsch szerint egyáltalán nem meglepő, hogy érdeklődik a Pool a játékosaik iránt…), az FC Porto a 18 esztendős középcsatárért, Fábio Silváért nyilván nem kapja meg a 125 milliós kivásárlási árat, a Leicester City balszellőjéhez, Harvey Barneshoz hasonlóan ő is húszmillióért kerülhet Kloppékhoz, ha tényleg meg akarja venni őket a német.

Adama Traoré ára lement százról hetvenmillió euróra a nyáron, de még ez is túl sok a Poolnak, helyette lett kiszemelt a már említett Barnes, aki az előző bajnokságban 16 kanadai pontot jegyzett – illetve a watfordi szélső, a 22 esztendős szenegáli Ismaila Sarr neve szerepel a lapokban Klopp-célpontként.

Malang Sarr-ra is szemezett a Pool, de a francia U21-es válogatott középső és bal oldali védő végül a Chelsea-hez írt alá. Ha már Chelsea…

„Ezekben a koronavírusos időkben ötször is meggondolja az ember, hogy igazoljon-e valakit, mert senki sem tudja, hogy mi lesz majd, ha vége a vírusos időszaknak. A pénzügyi szempontokat soha nem lehet figyelmen kívül hagyni, nem tudjuk, mennyi pénzünk lesz a jövőben. Másoknak sokkal pozitívabb a hozzáállásuk, lásd a Chelsea-t” – mondta Klopp, az utolsó mondatnál elnevetve magát. Aligha szívből…

Olcsó megoldás a próbajátékon lévő spanyol kapus, a volt villarrrealos, 19 esztendős Javi Cendón szerződtetése, méregdrága lenne a wolverhamptonos Rúben Neves vagy a sevillai Diego Carlos, de még a Bournemouth támadó középpályása, David Brooks is harmincmilliós „mulatság”, és nagyjából ennyit kér a Schalke az amerikai középpályásért, Weston McKennie-ért – a Liverpooltól és a Chelsea-től, és gyakorlatilag a fél Premier League-től. A gelsenkircheni védő, a 19 esztendős Malick Thiaw is szerepel a Liverpool kívánságlistáján, az ő kivásárlási ára 7.7 millió euró, játékjogának értéke körülbelül tizedennyi.

A SkySports szerint Kloppék nem álltak be a sorba Lionel Messiért, de kellene nekik a Celtic norvég hátvédje, Kristoffer Ajer, ez ügyet könnyíti, hogy a skótok érdeklődnek az angolok támadója, Taiwo Awoniyi iránt, miközben a 23 éves nigériai csatárt a Leicester City, az Arsenal és a Newcastle United is vinné. Ajer másik három kérője a Milan, a West Bromwich és a West Ham, jó tudni, hogy egy ennyire ismert és keresett bekk mellett rúgott két gólt a Ferencváros… Az osztályzatok alapján ő sem remekelt a magyar bajnok ellen, igaz, messze nem ő volt a skótok legrosszabbja.

Olvasni lehet Luis Suárez visszatéréséről, akit ingyen elenged állítólag az FC Barcelona, csak az évi húszmilliós bére lenne az igazán megterhelő, ám nem tudni, ez inkább szurkolói óhaj-e, vagy néhány angol újságíró kívánsága.

Ellenben az bizonyos, hogy a 16 éves, etióp származású német csodagyerek, karmester, Melkamu Frauendorf a Liverpoolé, a fiatal a Hoffenheim helyett választotta az angol topcsapatot.

A PREMIER LEAGUE ÁTIGAZOLÁSAI, 2020 NYARA

ARSENAL
ÉRKEZETT:
Pablo Marí (Flamengo, kölcsön után végleg, 8 000 000 euró), Cédric (ingyen), Willian (Chelsea, i.), Gabriel Magalhaes (Lille, 26 000 000 euró)
Kölcsönbe:
Dani Ceballos (Real Madrid, ismét kölcsönbe)
Kölcsönből vissza: Konsztantinosz Mavropanosz (Nürnberg), William Saliba (St.-Étienne), Mohamed el-Neni (Besiktas), Dejan Iliev (Jagiellonia Bialystok)
TÁVOZOTT: Henrih Mhitarjan (Roma, kölcsön után végleg)
Kölcsönbe: Konsztantinosz Mavropanosz (VfB Stuttgart, 250 000)
Kölcsönből vissza: Cédric (Southampton), Dani Ceballos (Real Madrid)

ASTON VILLA
ÉRKEZETT:
Matty Cash (Nottingham Forest, 15 750 000), Ollie Watkins (Brentford, 30 800 000)
Kölcsönből vissza: James Bree (Luton), Lovre Kalinic (Toulouse), Scott Hogan (Birmingham), Andre Green (Charlton)
TÁVOZOTT: Borja Bastón (Leganés, ingyen), James Chester (Stoke City, ingyen), Andre Green (szerződése lejárt), Rushian Hepburn-Murphy (Pafosz, ingyen), James Bree (Luton Town)
Kölcsönből vissza: Danny Drinkwater (Chelsea), Pepe Reina (Milan)

BRIGHTON AND HOVE ALBION
ÉRKEZETT:
Adam Lallana (Liverpool, ingyen), Jensen Weir (Wigan, 550 000 euró), Joël Veltman (Ajax, 1 000 000), Jayson Molumby (Brighton U23), Jan Paul van Hecke (NAC, 2 000 000)
Kölcsönből vissza: Leo Östigard (St. Pauli), Florin Andone (Galatasaray), Percy Tau (FC Bruges), Leon Balogun (Wigan), Viktor Gyökeres (St. Pauli), Tudor Baluta (Den Haag), Christian Walton (Blackburn), Jan Mlakar (Wigan), Matt Clarke (Derby County)
TÁVOZOTT: Anthony Knockaert (Fulham, kölcsön után végleg, 11 700 000), Beram Kajal (szerződése lejárt), Ezequiel Schelotto (szerződése lejárt), Leon Balogun (Rangers, i.), Martín Montoya (Betis, ingyen), Aaron Mooy (Sanghaj SIPG, 4 500 000), David Button (West Bromwich, 1 100 000)
Kölcsönbe: Percy Tau (Anderlecht), Matt Clarke (Derby County), Leo Östigard (Coventry City), Jan Mlakar (Maribor), Shane Duffy (Celtic, 2 200 000), Glenn Murray (Watford)
Kölcsönből vissza: Ben White (Leeds)

BURNLEY
ÉRKEZETT:
Kölcsönből vissza:
Aiden O'Neill (Brisbane Roar)
TÁVOZOTT:
Jeff Hendrick (Newcastle United, i.), Aaron Lennon (Kayserispor, i.), Joe Hart (Tottenham, i.), Aiden O'Neill (Melbourne City)
Kölcsönbe: Ben Gibson (Norwich City)

CHELSEA
ÉRKEZETT:
Timo Werner ( RB Leipzig, 53 000 000), Hakim Zijes (Ajax, 40 000 000), Ben Chilwell (Leicester City, 50 200 000), Malang Sarr (Nice, ingyen), Kai Havertz (Leverkusen, 80 000 000), Thiago Silva (PSG, i.), Jake Clarke-Salter (Chelsea U23)
Kölcsönből vissza: Faustino Anjorin (Atlético Mineiro), Ethan Ampadu (RB Leipzig), Abdul Rahman Baba (Mallorca), Victor Moses (Inter), Tiemoué Bakayoko (Monaco), Danny Drinkwater (Aston Villa), Charly Musonda (Vitesse), Davide Zappacosta (Roma), Kenedy (Getafe), Matt Miazga (Reading)
TÁVOZOTT: Álvaro Morata (Atlético Madrid, kölcsön után végleg, 56 000 000), Mario Pasalic (Atalanta, kv., 15 000 000), Nathan (kv., Atlético Mineiro, 3 000 000), Pedro (Roma, i.), Willian (Arsenal, i.)
Kölcsönbe: Danilo Pantics (Csukaricski), Ethan Ampadu (Sheffield United), Kenedy (Granada), Michy Batshuayi (Crystal Palace)

CRYSTAL PALACE
ÉRKEZETT:
Nathan Ferguson (West Bromwich, i.), Eberechi Eze (Queens Park, 17 800 000)
Kölcsönbe: Michy Batshuayi (Chelsea)
Kölcsönből vissza: Connor Wickham (Sheffield Wednesday), Jaroslaw Jach (Raków Czestochowa)
TÁVOZOTT:

EVERTON
ÉRKEZETT:
Niels Nkounkou (Olympique Marseille B, 270 000), Allan (Napoli, 25 000 000), James Rodríguez (Real Madrid, 25 000 000), Abdoulaye Doucouré (Watford, 22 100 000)
Kölcsönből vissza: Luke Garbutt (Ipswich), Yannick Bolasie (Sporting CP), Cenk Tosun (Crystal Palace), Muhamed Besic (Sheffield United), Jonjoe Kenny (Schalke), Jonas Lössl (Huddersfield), Kieran Dowell (Wigan), Sandro Ramírez (Valladolid), Matthew Pennington (Hull)
TÁVOZOTT: Morgan Schneiderlin (Nice, 2 230 000), Maarten Stekelenburg (Ajax, i.), Cuco Martina (szl.), Luke Garbutt (szl.), Oumar Niasse (szl.), Leighton Baines (visszavonult), Kieran Dowell (Norwich City)
Kölcsönből vissza: Djibril Sidibé (Monaco)

FULHAM
ÉRKEZETT:
Anthony Knockaert (Brighton, kv., 11 700 000), Antonee Robinson (Wigan, 2 100 000), Harrison Reed (Southampton, 9 000 000), Kenny Tete (Lyon, 3 200 000)
Kölcsönbe:
Mario Lemina (Southampton, 2 200 000), Ola Aina (Torino, 2 500 000), Alphonse Areola (PSG)
Kölcsönből vissza: André Zambo Anguissa (Villarreal), Jean Michaël Seri (Galatasaray), Fabri (Mallorca)
TÁVOZOTT:
Kölcsönbe:
Alfie Mawson (Bristol City), Steven Sessegnon (Bristol City), Marcus Bettinelli (Middlesbrough)
Kölcsönből vissza: Harry Arter (Bournemouth), Harrison Reed (Huddersfield), Terence Kongolo (Huddersfield)

LEEDS UNITED
ÉRKEZETT:
Hélder Costa (Wolverhampton, kv., 17 700 000), Illan Meslier (Lorient, kv., 6 500 000), Cody Drameh (Fulham U23, 440 000), Joe Gelhardt (Wigan, 1 000 000), Rodrigo (Valencia, 30 000 000), Robin Koch (Freiburg, 13 000 000)
Kölcsönbe: Jack Harrison (Manchester City, ismét kölcsönbe)
Kölcsönből vissza: Jay-Roy Grot (Vitesse), Laurens De Bock (Den Haag)
TÁVOZOTT:
Kölcsönbe:
Laurens De Bock (Waregem)
Kölcsönből vissza:
Jean-Kévin Augustin (RB Leipzig), Ben White (Brighton), Jack Harrison (Manchester City)

LEICESTER CITY
ÉRKEZETT:
Timothy Castagne (Atalanta, 24 000 000)
Kölcsönből vissza: Iszlam Szlimani (Monaco), Fousseni Diabaté (Amiens), Filip Benkovic (Bristol City), Rasid Gezzal (Fiorentina), Andy King (Huddersfield ), Adrien Silva (Monaco), Andy King (Huddersfield)
TÁVOZOTT: Andy King (szl.), Bartosz Kapustka (Legia Warszawa, i.), Ben Chilwell (Chelsea, 50 200 000)
Kölcsönből vissza:
Ryan Bennett (Wolverhampton)

LIVERPOOL
ÉRKEZETT:
Konsztandinosz Cimikasz (Olympiakosz, 13 000 000)
Kölcsönből vissza: Ben Woodburn (Oxford United), Marko Grujics (Hertha), Taiwo Awoniyi (Mainz), Sheyi Ojo (Rangers), Loris Karius (Besiktas), Ovie Ejaria (Reading), Harry Wilson (Bournemouth), Rhian Brewster (Swansea City)
TÁVOZOTT: Nathaniel Clyne (szl.), Adam Lallana (Brighton, i.), Dejan Lovren (Zenit, 12 000 000), Andy Lonergan (szl.), Ovie Ejaria (Reading, 3 900 000)
Kölcsönbe:
Sheyi Ojo (Cardiff City)

MANCHESTER CITY
ÉRKEZETT:
Yan Couto (Coritiba, 6 000 000), Issa Kaboré (Mechelen, 4 500 000), Taylor Harwood-Bellis (Manchester City U23), Ferran Torres (Valencia, 23 000 000), Nathan Aké (Bournemouth, 45 300 000)
Kölcsönbe: Scott Carson (Derby County, ismét kölcsönbe)
Kölcsönből vissza: Daniel Arzani (Celtic), Ante Palaversa (Oostende), Luka Ilics (NAC Breda), Aleix García (Mouscron), Marlos Moreno (Santos Laguna), Philippe Sandler (Anderlecht), Pedro Porro (Valladolid), Angelino (RB Leipzig), Zack Steffen (Fortuna Düsseldorf), Tosin Adarabioyo (Blackburn), Patrick Roberts (Middlesbrough), Arijanet Muric (Nottingham Forest), Jack Harrison (Leeds), Yangel Herrera (Granada), Itakura Ko (Groningen)
TÁVOZOTT: Leroy Sané (Bayern München, 45 000 000), Aleix García (szl.), David Silva (Real Sociedad, i.), Claudio Bravo (Betis, i.)
Kölcsönbe: Itakura Ko (Groningen, ismét kölcsönbe), Issa Kaboré (Mechelen), Jack Harrison (Leeds), Daniel Arzani (Utrecht), Pedro Porro (Sporting CP), Ante Palaversa (Getafe)
Kölcsönből vissza: Scott Carson (Derby County)

MANCHESTER UNITED
ÉRKEZETT:
Donny van de Beek (Ajax, 39 000 000)
Kölcsönből vissza: Alexis Sánchez (Inter), Marcos Rojo (Estudiantes), Chris Smalling (Roma), Cameron Borthwick-Jackson (Oldham), Dean Henderson (Sheffield United)
TÁVOZOTT: Cameron Borthwick-Jackson (Oldham, i.), Alexis Sánchez (Inter, kv., i.)
Kölcsönbe: Tahith Chong (Werder Bremen)

NEWCASTLE UNITED
ÉRKEZETT:
Jeff Hendrick (Burnley, i.), Callum Wilson (Bournemouth, 22 250 000), Jamal Lewis (Norwich City, 16 500 000), Ryan Fraser (Bournemouth, i.)
Kölcsönből vissza: Jacob Murphy (Sheffield Wednesday), Asraf Lazaar (Cosenza), Freddie Woodman (Swansea)
TÁVOZOTT: Rob Elliot (szl.), Jack Colback (Nottingham Forest, i.)
Kölcsönbe: Freddie Woodman (Swansea City), Florian Lejeune (Alavés)
Kölcsönből vissza: Jetro Willems (Eintracht Frankfurt), Valentino Lazaro (Inter), Danny Rose (Tottenham), Nabil Bentaleb (Schalke)

SHEFFIELD UNITED
ÉRKEZETT:
Aaron Ramsdale (Bournemouth, 20 500 000), Max Lowe (Derby County, 6 105 000), Jayden Bogle (Derby County, 6 105 000), Oliver Burke (West Bromwich, Callum Robinsonért cserébe)
Kölcsönbe:
Ethan Ampadu (Chelsea)
Kölcsönből vissza: Callum Robinson (West Bromwich), Ravel Morrison (Middlesbrough)
TÁVOZOTT: Leon Clarke (szl.), Ricky Holmes (visszavonult), Kieron Freeman (szl.), Ravel Morrison (szl.), Callum Robinson (West Bromwich, Oliver Burke-ért cserébe)
Kölcsönbe: Luke Freeman (Nottingham)
Kölcsönből vissza: Panajotisz Recosz (Leverkusen), Muhamed Besic (Everton), Dean Henderson (Manchester United), Richairo Zivkovic (Csangcsun Jataj)

SOUTHAMPTON
ÉRKEZETT:
Kyle Walker-Peters (Tottenham, kv., 13 300 000), Mohammed Salisu (Real Valladolid, 12 000 000)
Kölcsönből vissza: Fraser Forster (Celtic), Josh Sims (New York RB), Wesley Hoedt (Antwerpen), Josida Maja (Sampdoria), Guido Carrillo (Leganés), Cédric (Arsenal), Mario Lemina (Galatasaray)
TÁVOZOTT: Cédric (Arsenal, i.), Josida Maja (Sampdoria, i.), Pierre-Emile Höjbjerg (Tottenham, 16 600 000), Harrison Reed (Fulham, kv., 9 000 000)
Kölcsönbe:
Mario Lemina (Fulham, 2 200 000)
Kölcsönből vissza: Kevin Danso (Augsburg), Kyle Walker-Peters (Tottenham)

TOTTENHAM HOTSPUR
ÉRKEZETT:
Giovani Lo Celso (Betis. kv., 32 000 000), Pierre-Emile Höjbjerg (Southampton, 16 600 000), Joe Hart (Burnley, i.), Matt Doherty (Wolverhampton, 16 800 000)
Kölcsönből vissza: Cameron Carter-Vickers (Luton), Danny Rose (Newcastle), Jack Clarke (Queens Park)
TÁVOZOTT: Michel Vorm (szl.), Jan Vertonghen (Benfica, i.), Kyle Walker-Peters (Southampton, kv., 13 300 000)
Kölcsönbe: Oliver Skipp (Norwich City)

WEST BROMWICH ALBION
ÉRKEZETT:
Matheus Pereira (Sporting CP, kv., 9 100 000), Grady Diangana (West Ham, kv., 13 500 000), Cédric Kipré (Wigan, 1 100 000), David Button (Brighton, 1 100 000), Vitinha (Porto), Callum Robinson (Sheffield United, Oliver Burke-ért cserébe)
Kölcsönből vissza:
Oliver Burke (Alavés)
TÁVOZOTT: Nathan Ferguson (Crystal Palace, i.), Lee Peltier (szl.), Chris Brunt (Bristol City, i.), Ali al-Habszi (visszavonult), Gareth Barry (visszavonult), Jonathan Leko (Birmingham, 1 100 000), Oliver Burke (Sheffield United, Callum Robinsonért cserébe)
Kölcsönből vissza: Filip Krovinovic (Benfica), Callum Robinson (Sheffield United)

WEST HAM UNITED
ÉRKEZETT:
Tomas Soucek (Slavia Praha, kv., 16 200 000)
Kölcsönből vissza: Szead Haksabanovics (Norrköping), Winston Reid (Kansas City), Roberto (Alavés), Josh Cullen (Charlton), Jordan Hugill (Queens Park)
TÁVOZOTT: Pablo Zabaleta (szl.), Carlos Sánchez (szl.), Albian Ajeti (Celtic, 5 500 000), Jordan Hugill (Norwich, 3 300 000), Grady Diangana (West Bromwich, kv., 13 500 000), Roberto (Real Valladolid, i.)

WOLVERHAMPTON WANDERERS
ÉRKEZETT:
Matija Sarkics (Aston Villa, ingyen), Fábio Silva (Porto, 40 000 000), Marcal (Lyon, 2 000 000)
Kölcsönből vissza: Roderick Miranda (Famalico), Léo Bonatini (Guimaraes), Ryan Bennett (Leicester)
TÁVOZOTT: Hélder Costa (Leeds, kv., 17 700 000), Matt Doherty (Tottenham, 16 800 000)
Kölcsönbe: Morgan Gibbs-White (Swansea), Matija Sarkics (Shrewsbury Town), Bruno Jordao (Famalicao)

AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK

NORWICH CITY
ÉRKEZETT:
Bali Mumba (Sunderland U23, 385 000), Przemyslaw Placheta (Slask Wroclaw, 3 000 000), Jacob Lungi Sörensen (Esbjerg), Jordan Hugill (West Ham, 3 300 000), Kieran Dowell (Everton)
Kölcsönbe: Oliver Skipp (Tottenham), Xavi Quintilla (Villarreal), Ben Gibson (Burnley)
Kölcsönből vissza: Rocky Bushiri (Sint-Truiden), Philip Heise (Nürnberg)
TÁVOZOTT:
Rocky Bushiri (Mechelen), Jamal Lewis (Newcastle United, 16 500 000)
Kölcsönbe: Carlton Morris (MK Dons), Philip Heise (Karlsruhe), Rocky Bushiri (Mechelen)
Kölcsönből vissza: Ondrej Duda (Hertha)

BOURNEMOUTH
ÉRKEZETT:
Kölcsönből vissza: Asmir Begovic (Milan), Jermain Defoe (Rangers), Brad Smith (Cardiff), Harry Arter (Fulham)
TÁVOZOTT:
Jermain Defoe (Rangers, i.), Charlie Daniels (szl.), Andrew Surman (szl.), Jordon Ibe (szl.), Simon Francis (szl.), Ryan Fraser (Newcastle United, i.), Artur Boruc (Legia Warszawa, i.), Nathan Aké (Manchester City, 45 300 000), Brad Smith (szl.), Aaron Ramsdale (Sheffield United, 20 500 000), Callum Wilson (Newcastle United, 22 500 000)
Kölcsönből vissza: Harry Wilson (Liverpool)

WATFORD
ÉRKEZETT: Stipe Perica (Udinese)
Kölcsönbe: Glenn Murray (Brighton)
Kölcsönből vissza: Jerome Sinclair (Venlo), Ken Sema (Udinese), Pontus Dahlberg (Emmen), Marc Navarro (Leganés), Cucho Hernández (Mallorca), Ben Wilmot (Swansea), Luis Suárez (Zaragoza), Pervis Estupinán (Osasuna), Filip Sztuparevics (Vozdovac)
TÁVOZOTT: Adrian Mariappa (szl.), Heurelho Gomes (szl.), José Holebasz (Olympiakosz, i.),
Dimitri Foulquier (Granada, kv., 2 000 000), Abdoulaye Doucouré (Everton, 22 100 000)
Kölcsönbe: Pontus Dahlberg (Häcken), Cucho Hernández (Getafe)

Lezárva csütörtökön, vastaggal az elmúlt hét nap átigazolásai.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik