Solskjaer és Shaw is megúszta büntetés nélkül (Fotó: AFP)

Mint ismert, a Chelsea és a Manchester United 0–0-s döntetlent játszott egymás ellen vasárnap, a Premier League 26. fordulójában. A párharc után a „vörös ördögök” mestere, Ole Gunnar Solskjaer és Luke Shaw hátvéd egyaránt kétségbe vonta Stuart Attwell játékvezető 15. percben hozott döntését: Mason Greenwood és Callum Hudson-Odoi tizenhatoson belül történt találkozója után kezezés miatt a Manchester United játékosai tizenegyesért kiáltottak, ám Attwell a videóbíró felvételének megtekintése után sem ítélt büntetőt.

A Sky Sports így idézte Shaw mérkőzés után tett nyilatkozatát: „A bíró még mondta is Harry Maguire-nek, hogy ha büntetőt ítél, abból óriási vita lesz... Szóval nem tudom, ez mégis hogyan történhet meg!”

Solskjaer sem fogalmazott finoman a meccset követő sajtótájékoztatón. Szerinte is egyértelmű, hogy tizenegyest kellett volna ítélni, de amondó, a játékvezetőt már a meccs előtt befolyásolta egy írás a Chelsea honlapján.

„Bárki elolvashatja, nem véletlenül került ki ez a honlapjukra. Az ehhez hasonló apró jelzésekkel próbálják trükkösen befolyásolni a játékvezetőket!”

Ahogy korábban is megírtuk, Solskjaernak kimondottan egy bekezdés szúrta a szemét, amelyben a Chelsea azt írta, a rangadón a Manchester United védőire nagyon kell majd figyelni, mert a „vörös ördögök” rendszeresen megússzák a tizenegyeseket a videobíró ellenére is.

A Sky Sports kedden arról számolt be, hogy az FA nem szankcionálja a két érintetett a játékvezetőt kritizáló, mérkőzés után tett megjegyzéseiért.