Torino után Old Trafford: vajon beválik-e az olasz válogatott Darmian az MU-nál? (Fotó: Reuters)

 

Darmian az MU mezében (Fotó: manutd.com)

„A Torino Football Club bejelenti, hogy eladta játékosát, Matteo Darmiant a Manchester Unitednek” – kezdődik a hivatalos kommüniké.

„Elnökünk, Urbano Cairo ezúton köszöni meg Matteo Darmiannak eltökéltségét, profizmusát és hozzáállását az elmúlt években. Reményét fejezi ki, hogy Matteónak rengeteg öröme lesz ebben a hatalmas kalandban” – folytatódik.

A tizenháromszoros olasz válogatott jobbhátvéd a Manchester United második szombati igazolása: délután a Bayern München jelentette be, hogy világbajnok középpályása, Bastian Schweinsteiger az MU-ba igazol. Schweinsteigernek még át kell esnie a kötelező orvosi vizsgálaton bemutatása előtt, Darmian viszont már a Manchester United vörös mezében pózolt szombat este.

„Valóra vált álom, hogy a Manchester United futballistája lehetek. Imádtam a Torinóban játszani, hálás vagyok a klubnak és a szurkolóinak, ezúton is köszönöm nekik a támogatást. Bízom benne, hogy megértik, a világ legnagyobb klubjához szerződhettem, és az ajánlatukra nem mondhattam nemet. Várom már, hogy együtt dolgozhassak Louis van Gaallal” – idézte az MU hivatalos honlapján Darmiant.

„Jobb oldali szélsőhátvéd, aki a bal oldalon is bevethető. Igen jó védő, aki megfelelően segíti a támadásokat is, erre a képességére nagy szükségünk lesz a Premier League-ben, nagyon örülök, hogy szerződtettük” – így Louis van Gaal.

Matteo Darmian négyéves szerződést kötött a Manchester Uniteddel, amely egy évvel meghosszabbítható.