Bastian Schweinsteiger a müncheni évek után az Old Traffordon talált új otthonra

 

„Élveztem a Bayern Münchennél töltött időmet, hihetetlen utazáson vagyok túl a csapattal, és nem hoztam meg könnyen a döntést a váltásról – olvasható Schweinsteiger nyilatkozata az MU honlapján. – A Manchester United volt az egyetlen klub, amelyikért hajlandó voltam elhagyni Münchent. Kész vagyok szembenézni az új és izgalmas kihívással a világ legkiélezettebb bajnokságában, és várom, hogy újra együtt dolgozhassak Louis van Gaallal. Sosem felejtem el a Bayern Münchennél töltött időt, és szeretnék mindenkinek köszönetet mondani, a klubnak és a szurkolóknak egyaránt a nagyszerű emlékekért.”

„Bastian természetesen nem idegen számomra, hiszen együtt dolgoztunk a Bayern Münchennél, és őszintén örülök neki, hogy csatlakozik a Manchester Unitedhoz – kommentálta az új szerzemény bejelentését Louis van Gaal. – Az eredménysora önmagáért beszél, klubszinten megnyert mindent, és nagy szerepe volt Németország tavaly nyári világbajnoki győzelmében.”

Schweinsteiger minden tétmérkőzést figyelembe véve 500 alkalommal játszott a Bayern első csapatában, nyolcszor volt bajnok, hétszer kupagyőztes a bajor együttessel, 2013-ban pedig megnyerte a Bajnokok Ligáját, az európai Szuperkupát és a klub-világbajnokságot is.

Schweinsteiger bejelentése után percekkel az MU azt is bejelentette: aláírt a klubhoz a Southampton francia válogatott középpályása, Morgan Schneiderlin is. A 25 éves játékos négy plusz egy évre érkezik az Old Traffordra.

A Manchester United a nyáron szerződtette már a védő Matteo Darmiant (Torino), illetve a támadó Memphis Depayt (PSV) is. A hírek szerint az új igazolások ma mindannyian útra kelnek a csapattal Seattle-be, ahol az MU amerikai túrája kezdődik. A Sky Sports szerint felszáll a repülőre David de Gea, akinek Real Madridhoz szerződése ügyében továbbra sem sikerült megállapodásra jutni.