MU: Rangnick elárulta, a sportpszichológus szerepe miért létfontosságú

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2021.12.08. 15:10
null
<strong>Ralf Rangnick </strong>minden részletre odafigyel (Fotó: Getty Images)
A Manchester United új menedzsere, Ralf Rangnick mindent elkövet annak érdekében, hogy az angol rekordbajnok klub ismét sikeres legyen. A német szakember a Young Boys elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt részletesen beszélt arról, hogy miért létfontosságú a sportpszichológusok alkalmazása, és hogy ennek érdekében ő kit hozott a csapathoz – olvasható a klub honlapján.

 

„Valójában nem tudom, mi a helyzet itt Angliában, vagy más kluboknál, de Németországban az elmúlt években a legtöbb csapatnak volt sportpszichológusa vagy szellemi tanácsadója, hívjuk őket bárhogyan is” – mondta Ralf Rangnick.

„Számomra ez teljesen logikus. Nem volt mellettem ilyen kolléga egészen 1998-ig, Hans-Dieter Hermannig, aki jelenleg a német válogatott sportpszichológusa – árulta el a Manchester United menedzsere. – Logikus megállapítás, hogy, ha van egy speciális edzője a kapusoknak, akik a fejlődésükért és a fizikumukért dolgoznak, vagy vannak olyan edzők, akik a csatárok fittségét tartják szem előtt, akkor kell hogy legyen egy szakembered, aki a játékosok elméjével törődik.”

„Persze nem úgy értem, hogy leülteted őket egy fehér kanapéra és fogjuk a kezüket, mert ezt úgysem engednék, de szerintem a játékosokat segíteni kell abban, hogy az agy megfelelően támogassa a testet és ne ellene dolgozzon. Szóval ez a játékosokért van, de az edzői stábért is, mivel a csapatnál mindenkinek a megfelelő módon kell gondolkodnia” – szögezte le a 63 éves szakember.

Mint arról beszámoltunk, Sascha Lense lett most az az ember, aki megkapta a lehetőséget sportpszichológusként a Unitednél. A 46 éves német szakember korábban már dolgozott együtt Rangnickkal az RB Leipzignél.

„Már dolgoztam vele együtt három évig a Leipzignél abban az évben, amikor feljutottunk az első osztályba, majd az azt következő két évben, amikor Ralph Hasenhüttl volt a vezetőedző és Lőw Zsolt – Thomas Tuchel jelenlegi segédedzője – volt a segédje” – mesélte Rangnick.

„Azóta ismerjük egymást, s amint megkapja a vízumot és a munkavállalási engedélyét, be fogjuk őt mutatni a csapatnak” – jelentette ki.

A Manchester United Rangnick második tétmérkőzésén a Young Boysszal csap össze a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában. Az MU számára a presztízsen kívül nincs tétje a meccsnek, hiszen biztosan csoportelsőként jut be a legjobb 16-ba.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
6. FORDULÓ
F-CSOPORT
21.00:
Manchester United (angol)–Young Boys (svájci) (Tv: Sport2)
21.00: Atalanta (olasz)–Villarreal (spanyol) (Tv: Sport1)

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Manchester United 5 3 1 1 10–7 +3 10
2. Villarreal 5 2 1 2 9–7 +2 7
3. Atalanta 5 1 3 1 10–10 0 6
4. Young Boys 5 1 1 3 6–11 –5 4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik