Alexis Sánchez teljesítménye elmarad a várttól (Fotó: AFP)

 

A korábbi kiváló balhátvéd egykori csapattársával, Gary Neville-lel beszélgetett a Manchester Unitedről, és többek között szóba került Alexis Sánchez is, aki eddig finoman fogalmazva sem nyújtja azt a „vörös ördögöknél”, amiért szerződtették az Arsenaltól.

„Nem félek kimondani, néhány játékos kizárólag a pénz miatt jön ide – mondta Evra. – Nincs semmi bajom Alexis Sánchezzel, ám amikor megláttam a bejelentést, arra gondoltam, hogy a Manchester United történelme egyfajta mélyponthoz ért. Volt ajánlata a Manchester Citytől is, amely alacsonyabb fizetést, ugyanakkor jobb futballt kínált. Nem jó ezt kimondani, de a City jobban játszik, és Guardiola keze alatt tovább fejlődhetett volna. Ezek után kíváncsi vagyok, mi volt az igazi oka annak, hogy a Unitedet választotta. Ne mondják nekem, hogy gyerekkora óta szerette a klubot! Vagy a pénz döntött, vagy ő akart lenni az első számú sztár.”

Alexis Sánchez 2018 januárjában írt alá az MU-hoz, heti 350 ezer fontos fizetésért (ez az összeg a különböző bónuszokat és jogdíjakat beleszámítva eléri az 500 ezer fontot). A mögöttünk hagyott idényben 27 tétmeccsen két gólt és négy gólpasszt jegyző chilei támadó nem tudott alapemberré válni a manchesterieknél, és könnyen lehet, hogy erre már nem is lesz lehetősége, mivel a hírek szerint a játékos ügynöke a Juventusszal tárgyal.

A TELJES BESZÉLGETÉS