MU: most akkor örül vagy nem örül Ronaldo? Már nem lehet követni

Vágólapra másolva!
2022.08.01. 12:18
null
Visszatért, majd elment. De marad? (Fotó: AFP)
Mint arról beszámoltunk, a Manchester United tartalékosan 1–1-es döntetlent játszott a Rayo Vallecanóval felkészülési mérkőzésen az Old Traffordon vasárnap. A mérkőzés második félidejére már nem jött ki Cristiano Ronaldo, aki még a találkozó lefújása előtt elhagyta a stadiont.

A 37 éves portugál klasszis távozási szándékával kapcsolatban már mi is többször írtunk, ám még mindig a „vörös ördögök” játékosa, s ahogyan azt előre beharangozta, pályára lépett az MU utolsó felkészülési meccsén vasárnap. A Manchester United meccskeretét elsősorban olyan játékosok alkották, akik vagy nem számítanak alapembernek, vagy égető szükségük volt a játékpercekre. Cristiano Ronaldo az utóbbiakhoz tartozott, de ennek ellenére is csak egy félidőt kapott.

Az ötszörös aranylabdás játékos labdaérintéseinél hallható volt egy kis füttyszó a lelátóról, de a szurkolók többsége üdvözölte őt az Old Traffordon. Az első játékrészben egyébként volt egy olyan jelenet, amikor Erik Ten Hag taktikai utasításokat adott Ronaldónak, aki ezt kissé ridegen fogadta.

Ronaldo itt járt legközelebb a gólhoz.


Aztán jött a csavar, amellyel kapcsolatban nem tudjuk, hogy előre betervezett volt vagy sem: a második játékrészre már nem jött ki CR, Amad Diallo váltotta őt elöl (több csere nem volt a félidőben). A sors iróniája, hogy a fiatal elefántcsontparti támadó a 48. percben vezetést szerzett.

Ronaldóról aztán előkerült egy olyan kép, hogy még a hármas sípszó előtt távozott a stadionból.


Ekkor a manchesteri szurkolók azt gondolták, arra következtettek, hogy itt a vége, többet nem veszi fel kedvencük az MU mezét. Este aztán jött az újabb csavar, ugyanis Ronaldo a közösségi oldalaira azt írta ki, hogy örül a visszatérésének.

 

Még nem tudni, mi lesz a sorsa, az viszont szinte biztosra vehető, hogy vasárnap a Brighton elleni nyitó fordulóban nem fog kezdeni, hiszen csupán 45 percet töltött a pályán a felkészülési időszakban. A United 13-án a Brentford vendége lesz majd – Christian Eriksen szempontjából külön érdekes lesz az a meccs –, aztán augusztus 22-én a harmadik fordulóban – ami a presztízst illeti – jön az év meccse Angliában: a Manchester United a Liverpoolt fogadja. Addigra talán eldől Ronaldo sorsa. Talán.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Manchester United (angol)–Rayo Vallecano (spanyol) 1–1 (0–0)
Manchester,
Old Trafford. Vezette: Jones R. (angol)
Man. United: Heaton – Laird, Varane, L. Martínez (Bailly, 61.), Telles – Chong (Hansen-Aeroen, 85.), Van de Beek, Eriksen (Mejbri, 61.), Garner (Iqbal, 74.), Garnacho (Shoretire, 73.) – C. Ronaldo (A. Diallo, a szünetben). Menedzser: Erik ten Hag
Gólszerző: A. Diallo (48.), ill. Álvaro García (57.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik