MU: „Megtisztel, hogy CR-hez hasonlítanak, de ne szálljunk el”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.17. 11:48
null
Memphis Depay megtisztelőnek érzi, hogy CR-hez hasonlítják (Fotó: Reuters)
Memphis Depay, a Premier League-ben szereplő Manchester United labdarúgócsapatának legújabb szerzeménye rendkívül megtisztelőnek érzi, hogy rengetegen már a példaképéhez hasonlítják, és a „holland Cristiano Ronaldo” jelzővel illetik, azonban a 21 éves játékos semmiképpen sem szeretné elbízni magát.


„CR a példaképem – vallotta be Memphis Depay, a holland PSV sztárja, aki a nyáron 35 millió euró körüli összegért cserébe csatlakozik a Manchester Unitedhoz. – Hatalmas megtiszteltetés, hogy egy ilyen játékoshoz hasonlítanak, mint a portugál, de én inkább maradnék saját magam, nem szeretnék elszállni és elrugaszkodni a valóságtól.”

„Cristiano Ronaldo csodálatos futballista – talán a világ legjobbja is. Nagyon sokat néztem a játékát, a mozgását, és elemeztem a szabadrúgásait, ám én Memphis Depay vagyok, és inkább saját magam mutatnám meg.”

A 21 éves szélső beszélt Louis van Gaalról, a Manchester United menedzseréről is.

„Jó a kapcsolatunk. A világbajnokságon nagyon keményen edzett minket, és ez tetszett. Rengeteget tanultam tőle, szigorú szakember, én ezt szeretem. Ha valamit jól csinálsz, akkor megdicsér érte, de ha valamiben javulnod kell, azonnal elmondja, mi a probléma. Azt hiszem, hogy a segítségével sokat fejlődhetek. Még csak huszonegy esztendős vagyok, és a célom az, hogy a világ egyik legjobb játékosa legyek.”

Depay az eindhoveniek színeiben a 2014–2015-ös szezonban 38 tétmérkőzésen 28 gólt szerzett és 5 gólpasszt osztott ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik