MU: meglehetősen fura ok miatt nem érkezett Robben

Vágólapra másolva!
2020.03.31. 09:45
null
A kék helyett akár vörösbe is öltözhetett volna Arjen Robben 2004-ben (Fotó: AFP)
Érdekes történetet osztott meg követőivel az Instagramon élő adásban Rio Ferdinand. A Manchester United korábbi nagyszerű védője Arjen Robben meghiúsult átigazolásáról mesélt.

 

A történet idején 2004-et írtunk, Robben a számára remekül sikerült Európa-bajnokság után még a holland PSV labdarúgója volt, miközben az európai topcsapatok sorban álltak érte – így a Manchester United is. Ferdinandnak egy követője kérdésére választania kellett Robben és volt csapattársa, Ryan Giggs között, így került szóba a holland játékos.

„Giggsyt kell választanom
– kezdte a választ Ferdinand. – De Robben kellemetlen ellenfél volt. Ó, Robben… Mindenki tudta, hogy a bal lába felé fog cselezni, mégsem lehetett feltartóztatni. Mindig ezt mondta: »Ha balra megyek, nem fogtok megállítani.« Nem is sikerült. Micsoda nagyszerű játékos volt. A Manchester Unitednek szerződtetnie kellett volna. Egyszer eljött az edzőközpontba, körbement, de nem tetszett neki a szag, amit érzett, úgyhogy elment, és a Chelsea-hez írt alá. Alig akartam elhinni, remek lett volna, ha hozzánk jön.”

Robben 2004-től három évig szolgálta a Chelsea-t, majd a Real Madridnál két évet töltött el, míg 2009-től pályafutása 2019-es lezárásáig a Bayern Münchennél futballozott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik