MU: az új igazolás különös mezszáma, az ok megható

T. M.T. M.
Vágólapra másolva!
2020.09.02. 20:33
null
Donny van de Beek az Ajaxban a hatost viselte (Fotó: AFP)
A 34-es mezszámot választotta Donny van de Beek, a Manchester United Ajaxtól szerződtetett középpályása. A különös mezszámválasztásnak az oka nem véletlen.

 

Donny van de Beek a 34-es mezszámot választotta a Manchester Unitedben, mint ahogy a korábbi Ajax-játékosok közül Justin Kluivert a Románál, Amin Younes a Napolinál és Philippe Sandler a Manchester Citynél.

Card

Az előbb említett játékosok közül mindenki az Ajaxból indult, s karrierjük korai szakaszán együtt játszottak Abdelhak Nourival, az amszterdami klub korábbi 34-esével, aki 2017 júliusában a Werder Bremen elleni felkészülési mérkőzésen összeesett, és azóta sem élheti ugyanazt az életet.

Az életét megmentették, de rosszulléte során maradandó agykárosodást szenvedett. Nouri egy év után tért magához, majd bő két és fél évvel a szerencsétlen eset után 2020 márciusában hazaszállították a kórházból, és egy speciálisan az ő számára berendezett szobában zajlik a rehabilitációja.

„Arra gondoltam, kérelmezem a Manchester Unitedtől a 34-es mezszámot, de nem kellett kérnem, hiszen tudtak a Nouri és köztem lévő kapcsolatról” – mondta a mezszámválasztásról a holland középpályás.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik