Vajon a Tottenham elleni meccs után is vakarni fogja a fejét? (Fotó: AFP)

Igazán nem lehet azt mondani, hogy irigylésre méltó helyzetben lenne Ole Gunnar Solskjaer, hiszen a Liverpooltól az Old Traffordon vasárnap elszenvedett 5–0-s vereséget követően igencsak felerősödtek a távozását szorgalmazó hangok. 

Ugyanakkor egybehangzó sajtóhírek szerint a United vezetősége erősen megosztott a váltás kapcsán: Solskjaer maradása mellett szól, hogy bírja Sir Alex Ferguson támogatását, s az a tény sem elhanyagolható, hogy menesztése esetén egy évre szóló fizetését kéne egy összegben kiutalni neki. 

A norvég szakemberrel nyáron 2024-ig hosszabbított szerződést a klub, s ekkor jelentős fizetésemelést is kapott, így jelenleg az egyéves keresete 7.5 millió angol fontot tesz ki – legalábbis a The Sun információi szerint. Persze Solskjaer menesztésével még így is jobban járna a klub, mint elődje esetében: José Mourinhónak 2018-ban állítólag 20 millió eurónak megfelelő összeget fizettek végkielégítésként, amikor menesztették.

Ugyanakkor a vezérkarban a norvég távozását támogatók elsősorban a frissítés vezényszavát tűzték zászlajukra, miközben úgy fest, Antonio Conte lehet a legesélyesebb a posztra, ha Solskjaer valóban távozik.

A football365.com beszámolója szerint a Manchester United 9 játékosa – Cristiano Ronaldo, Raphaël Varane, Alex Telles, Bruno Fernandes, Paul Pogba, Anthony Martial, Jadon Sancho, Marcus Rashford és Mason Greenwood – is próbálta meggyőzni az Intertől a nyáron távozó Contét, hogy fogadja el a MU felkérését.

Bárhogy is alakul a Manchester United menedzseri posztjának a sorsa, az egyelőre biztosnak tűnik, hogy a hétvégén, a Tottenham ellen még Solskjaer irányítja a csapatot – a folytatást pedig nyilván nagyban befolyásolja majd az ott elért eredmény.