MU: Jelenleg ő az egyedüli világklasszis – Neville

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.28. 10:47
null
Gary Neville szerint a többieknek fel kell nőniük David de Gea mellé (Fotó: AFP)
A jelenleg a Sky Sports szakértőjeként dolgozó Gary Neville korábbi klubja, a Manchester United kapusát, David de Geát méltatta.

 

„Jelenleg David de Gea a Manchester United egyetlen világklasszisa – mondta Gary Neville a goal.com-nak. – Megnevezhetnénk továbbá Alexis Sánchezt, de nem az itt, eddig mutatott formája miatt, még ha az elmúlt öt-hat évben nyújtott teljesítménye alapján meg is érdemelné ezt a jelzőt. Szóval mindent egybevetve De Gea az egyedüli világklasszisa a klubnak, ő teljesít a legmagasabb szinten. A többiek is briliánsan játszanak, Antonio Valencia például rengeteget fejlődött az elmúlt két-három évben. Egészen elképesztő, ahogyan futballozik.”

A 43 esztendős szakember José Mourinho legnagyobb problémájáról is szót ejtett.

„Mourinho számára az jelenti a gondot most, hogyan tegye működőképessé a Romelu Lukaku, Marcus Rashford, Anthony Martial és Alexis Sánchez alkotta támadósort, hogy eredményesek legyenek együtt. A legnagyobb kérdőjel, hogy ki játsszon a jobb oldalon. Martialt láttuk már ott, Sánchez is kapott néhány meccset ezen a poszton, de egyikük sem volt túlságosan meggyőző. Mind a négyen középen szeretnek szerepelni, ezért a legérdekesebb téma, hogy miként alkothatnak hárman közülük megfelelő támadósort, nem pedig az, hogy melyikük nem játszik. Meg kell mutatniuk, hogy képesek jól muzsikálni együtt.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik