MU: Ferguson visszatérhet a padra – egy gálameccs erejéig

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.10. 09:47
null
Ferguson egy meccs erejéig újra a United kispadjára ülhet (Fotó: AFP)
Jöhet az 1999-es Bajnokok Ligája-döntő „visszavágója”, napra pontosan 20 évvel azután, hogy Ole Gunnar Solskjaer a hosszabbítás utolsó pillanataiban eldöntötte a Bayern München elleni találkozót. A Manchester Unitedot, akárcsak anno a Camp Nouban, Sir Alex Ferguson irányíthatja majd.

A The Sun beszámolója szerint a Manchester United különleges jótékonysági mérkőzést szervez: egész pontosan az 1999-es Bajnokok Ligája győzelmét szeretné emlékezetes módon megünnepelni, s az akkor legyőzött Bayern Münchennel csapna össze. A tervek szerint mindkét együttes ugyanazzal a 22 fős kerettel állna ki, mint Barcelonában tette azt.

Az évforduló mellett Solskjaer szerepe különösen fontos, a norvég jobb eredményekkel kezdett az MU kispadján, mint Ferguson távozása óta bármelyik menedzser tette azt. A nyilatkozatok alapján játékosai egyértelműen felnéznek rá a klubnál eltöltött 11 szezonja, s az azok alatt elért sikerei miatt.

Ferguson visszatérése is szimbolikus, miután tavaly nyáron agyvérzéssel került kórházba, életmentő műtétet kellett rajta végrehajtani, teljesen felépült és azóta is rendszeres látogatója a United mérkőzéseinek. Sőt, Solskjaer meghívására a napokban a manchesteriek egyik edzésén is részt vett.

A mérkőzés bevételeit a United alapítványán keresztül hátrányos helyzetű gyermekeknek ajánlják fel. A találkozót napra pontosan a huszadik évfordulón, azaz 2019. május 26-án rendeznék meg.

A kérdés már csak az, a Bayern Münchennél mennyire akarnak emlékezni a hosszabbítás perceiben elvesztett találkozóra. Nem mintha könnyen el lehetne felejteni Sheringham (91.) és Solskjaer (93.) góljait…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik