Ronaldo 4 mérkőzésen 4 gólt szerzett az MU-ban visszatérése óta (Fotó: AFP)

 

 
Sir Alex Ferguson olyan, mintha az édesapám lenne a futballban – CR
Ferguson elmondta, mit tett C. Ronaldo visszatéréséért

Korábban Cristiano Ronaldo elmondta, nagy szerepe volt abban Sir Alex Fergusonnak, hogy visszatért a klubhoz. Az ötszörös aranylabdás klasszis a futballbeli édesapjaként említette őt. Ronaldo második manchesteri bemutatkozása szeptember 11-én, a Newcastle United ellen történt meg. Természetesen ott volt a lelátón Sir Alex Ferguson is.

„Azon a szombaton olyan volt, mintha Julius Caesar a győzelme után bevonulna Rómába. »Jöttem, láttam, győztem.« Fantasztikus volt” – mondta el a skót legenda.

„Feláldozott mindent, hogy a legjobb legyen. Emlékszem, egy szombaton az Arsenallal játszottunk, és esett az eső Carringtonban. Mondtam neki – tudjuk, hogy mindig gyakorolt az edzések után –, »Befelé. Holnap meccsünk van, és nagyon esik, a talaj is puha. Szóval bementem az irodámba, kinéztem az ablakon, és mit csinált? Ráment a műfűre. Nem volt ellenvetésem. Nem tudtam neki mit mondani, legyőzött engem«.”

Sir Alex Ferguson azt is elárulta, hogy Ronaldo álma az volt, hogy a Real Madridhoz igazoljon. A támadó 2009-ben szerződött a spanyol fővárosba, a csapattal pedig többek között négyszer is felért a csúcsra a BL-ben.

„Az volt az álma, hogy a Real Madridhoz kerüljön. Nem voltam ellene, hat nagyszerű évet töltött nálunk a madeirai fiú, akit közvetlenül a tizennyolcadik születésnapja után hoztunk ide. Azt hiszem, jól csináltuk, lehetőséget adott arra, hogy megpróbáljuk pótolni. Megszereztük Antonio Valenciát, aki fantasztikus volt, szóval nagyon szerencsések voltunk” – mondta a klubot 1986 és 2013 között irányító szakember.