MU: Cristiano Ronaldo már a City-meccs előtt hazautazott Portugáliába – sajtóhír

SZ. E. M.SZ. E. M.
Vágólapra másolva!
2022.03.08. 08:58
null
Cristiano Ronaldo a hivatalos kommunikáció szerint csípősérüléssel bajlodik, ám ezt többen megkérdőjelezik (Fotó: AFP)
Cristiano Ronaldo hivatalosan sérülés miatt hagyta ki a manchesteri derbit, de az indoklást többen megkérdőjelezik.

 

Nagy visszhangot váltott ki, hogy a Manchester Unitedet erősítő Cristiano Ronaldo kihagyta a Manchester City elleni derbit, amelyen csapata 4–1-es vereséget szenvedett az Etihad Stadionban, a második félidőben mutatott játék alapján egyébként nagyobb is lehetett volna a különbség.

A „vörös ördögöket” irányító Ralf Rangnick a találkozó előtt azt mondta, a portugál sztár a csípőjével bajlódik, de ezt többen, így a szakértőként dolgozó korábbi United-játékos Roy Keane is kétségbe vonta, sőt olyan pletykák is felröppentek, hogy a támadó nem kezdett volna, s ezen megsértődött. Ezek persze találgatások, de a lefújás után a megbízható forrásnak tartott The Athletic arról számolt be, Cristiano Ronaldo még a találkozó előtt visszautazott hazájába.

Ez nem jelenti azt, hogy a sérülésről szóló hír ne lehetne igaz, a hiányzóknak nem kötelező kimenniük a mérkőzésekre, de a lap szerint lépése meglepte játékostársait is, mert úgy vélték, jelenléte a csapat hasznára válhatott volna, még úgy is, hogy nem játszik. A manchesteriek szombaton a Tottenham ellen lépnek pályára, még nem tudni, hogy a harminchét éves klasszis bevethető lesz-e.

„Hinnem kell az orvosi stábomnak  – reagált Ralf Rangnick a Sky Sportsnak a találkozót követően. –   A csapatorvos péntek reggel azt mondta nekem, Cristiano Ronaldo nem tud edzeni, mert valami van a csípőjével, és szombaton is ez volt a helyzet, ezért nem került be a keretbe.”

A The Guardian szerint egyébként Marcus Rashford is elégedetlen, főképpen azután, hogy Edinson Cavani és Cristiano Ronaldo távollétében sem került be a kezdőcsapatba. A huszonnégy esztendős csatár el is hagyhatja nevelőegyesületét, bár sok függ attól is, ki veszi át az elvileg az idény végéig kinevezett Ralf Rangnick helyét. Az angol lapok szerint továbbra is Mauricio Pochettino (PSG) és Erik ten Hag (Ajax) a két kiszemelt.

EMLÉKEZTETŐ
ANGOL PREMIER LEAGUE
28. FORDULÓ

MANCHESTER CITY–MANCHESTER UNITED 4–1 (2–1)
Manchester,
Etihad Stadion, 53 165 néző. Vezette: Michael Oliver
MAN. CITY: Ederson – Walker, Stones, Laporte, Cancelo – De Bruyne (Gündogan, 80.), Rodri, Bernardo Silva – Mahrez, Foden, Grealish. Menedzser: Pep Guardiola
MAN. UNITED: De Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Alex Telles – McTominay, Fred – Sancho, Bruno Fernandes, Pogba (Rashford, 64.) – Elanga (Lingard, 64.). Menedzser: Ralf Rangnick
Gólszerző: De Bruyne (5., 28.), Mahrez (68., 90+2.), ill. Sancho (22.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik