MU: CR szakácsa kitálalt – ezeket eszi a portugál sztár

Vágólapra másolva!
2021.09.08. 17:08
null
CR teste önmagáért beszél (Fotó: Getty Images)
Giorgio Barone akkor vált Cristiano Ronaldo szakácsává, amikor a portugál támadó Madridból Torinóba költözött. A Manchester United 36 éves játékosának korábbi séfje elárulta, milyen ételeket szokott neki elkészíteni – írta meg a The Sun a Mirrorra hivatkozva.

Cristiano Ronaldóról köztudott, hogy nagyon odafigyel a testére, rengeteget edz és ügyel arra, mit eszik. Az olasz Giorgio Barone minden évben egy játékosra főz távol szardíniai éttermétől, s CR szakácsa 2018 nyarától lett. A portugál játékos esetében a kulcs nem az volt, hogy mennyit költött az ételekre, hanem hogy mit vitt be a szervezetébe.

„Nincsenek drága ételek – árulta el a Mirrornak a séf. – De annál inkább egészségesek. Csak hagyományos alapanyagokból főzök: halból, csirkéből, borjúból, tojásból, avokádóból, kókuszolajból és fekete rizsből.”

„Úgy kell vigyáznod a testedre, mint a Ferraridra!” – tette hozzá Barone.

A Ronaldo család egy étkezés előtt (Fotó: Giorgio Barone/Instagram)
A Ronaldo család egy étkezés előtt (Fotó: Giorgio Barone/Instagram)

Az MU sztárja a magas fehérjetartalmú étrendet részesíti előnyben. A cukrokat, a zsírokat és a szénhidrátokat a minimálisra csökkentette a séf, miközben Ronaldo családjánál dolgozott. A tenger gyümölcseit, mint például a garnélarákot és a polipot, valamint a sovány húst, a teljes kiőrlésű gabonát és a salátákat imádja CR. A proteinek az izmok számára nélkülözhetetlenek, és a séf szerint úgy kell rájuk tekinteni, mint az izmok szükséges építőköveire. A kókuszolaj pedig a kalóriaégetést gyorsítja.

„A főzéshez kókuszolajat használok. Mellette az is fontos, hogy sok tiszta vizet vigyünk be a szervezetünkbe. Természetesen ez mind a kemény edzéssel hozhatja el a kívánt eredményt. De az étkezés és a tréning mellett legalább ugyanannyira fontos a pihenés is, beleértve a délutáni sziesztát. És kora este kell étkezni, nem pedig későn” – állítja Barone, aki Ronaldót a Mirror értesülései szerint nem követte Manchesterbe.

Íme, egy pár étel Ronaldo étlapjáról

(Fotó: Giorgio Barone/Instagram)
(Fotó: Giorgio Barone/Instagram)
(Fotó: Giorgio Barone/Instagram)
(Fotó: Giorgio Barone/Instagram)
(Fotó: Giorgio Barone/Instagram)
(Fotó: Giorgio Barone/Instagram)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik