MU: Amikor a ketchupös üveget rázod... – Solskjaer Sánchezről

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.18. 14:20
null
Alexis Sánchez nehéz időszakban van az MU-nál (Fotó: AFP)
Alexis Sánchez 2018 januárjában igazolt az Arsenaltól a Manchester Unitedhez, de eddig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Az MU-t irányító Ole Gunnar Solskjaer érdekes hasonlattal írta le az évente mintegy 24 millió fontot kereső chilei szélső helyzetét.

 

A Manchester Unitednél Jesse Lingard és Anthony Martial is sérült, így Alexis Sánchez valószínűleg több játéklehetőséghez juthat az előttünk álló hetekben. A Chelsea elleni FA-kupa-mérkőzésen a Telegraph és a BBC szerint sem biztos, hogy ott lesz a kezdőben, mivel a PSG elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő után Solskjaer azt mondta róla, hogy „össze kell szednie magát”. A londoniak elleni kupameccs előtti sajtótájékoztatón Solskjaer érdekes hasonlatot használt a chilei játékossal kapcsolatban – a ketchupös üveg a 2016-os Eb-n is előkerült Szalai Ádám egyik nyilatkozatának félrefordításakor.

„Amikor nem jön ki semmi a ketchupös üvegből, megrázod, aztán hirtelen megindul. Ha egyszer beindul, minden rendben lesz – utalt Alexis Sánchezre Solskjaer.Nagyon tehetséges, de vannak dolgok, amikről le kell ülni és beszélni kell. Harmincesztendős, de még sok-sok évig futballozhat. Egy éve van itt, én két hónapja, aminek a felében ő sérült volt, így nem lenne fair azt várni, hogy rögtön csúcsteljesítményt nyújtson. Biztos vagyok benne, hogy az idény végéig kihozza magából a maximumot.”

A norvég szakvezető hozzátette: egy fontos mérkőzésen szerzett gól átlendíti a játékosokat az ilyen nehéz periódusokon, és Alexis Sánchezzel is ez történhet. Mondjuk ha betalálna a Chelsea elleni FA-kupa-meccsen…

A chilei szélső – aki az Arsenalnál töltött három és fél idényében átlagosan a mérkőzések 85 százalékán pályára lépett – a jelenlegi idényben csak a meccsek 16 százalékán volt kezdő, a BBC-nek pedig elmondta: formája aggasztja, bizonyítani akar.

„Nincs vesztegetni való időm. Kicsit aggódom emiatt. Szeretnék több örömet okozni a klubnak. Hiszek magamban, ugyanakkor nagyon kritikus is vagyok magammal szemben. Minden meccsen játszani akarok. Egyszer pályán vagy, egyszer nem, de én ahhoz vagyok szokva, hogy játszom. Ez nem kifogás, ha tíz vagy húsz percet kapok, akkor is jól kell teljesítenem. Ezért vagyok itt, hogy eldöntsek találkozókat” mondta a BBC-nek Alexis Sánchez, aki 37 összecsapáson 5 gólt szerzett eddig a Manchester Unitedben.

Ezen a mérlegen javíthat hétfő este a Stamford Bridge-en.

ANGOL FA-KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
20.30:
Chelsea–Manchester United

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik