Cristiano Ronaldót a helyi szövetség elnöke nagyon szeretné Szaúd-Arábiába csábítani (Fotó: AFP)

„Szeretnénk, ha Cristiano Ronaldo a szaúdi ligában játszana” – idézi Jasszer al-Miszehalt, Szaúd-Arábia labdarúgó-szövetségének elnökét a The Athletic, amely azt írja, a portugál támadó iránt nyáron érdeklődött az egyik szaúdi klub, de Ronaldo elutasította a kecsegtető ajánlatot, míg egy másik klub, az al-Naszr az átigazolási időszak hajrájában csúszott le az ajánlattételről.

Al-Miszehal konkrét klubot nem nevezett meg, de szerinte CR iránt januárban is érdeklődni fognak.

„Ez ma nem lehetséges, mert az átigazolási időszaknak vége, de szeretnénk olyan játékosokat a szaúdi ligába csábítani, mint Cristiano Ronaldo. Mindenki tudja, hogy mit ért el és milyen rekordjai vannak, de emellett kiváló példakép is” – fogalmazott al-Miszehal.

„Miért ne? Tudom, hogy rettentő drága igazolás lenne, de láthatjuk, hogy a klubjaink bevételei évről évre növekednek és már láthattunk néhány játékost, aki a Premier League-ből érkezett. Nagyon szeretem Cristiano Ronaldo játékát és szívesen látnám őt Szaúd-Arábiában, de január előtt ez sajnos biztosan nem fog megtörténni” – tette hozzá a szaúdi szövetség elnöke, akit arról is kérdeztek, melyik csapatot tartja lehetségesnek, hogy szerződtesse Ronaldót, hiszen az al-Hilalt például kizárták a következő átigazolási időszakból.

„Őszintén nem tudom. Ha klubelnök lennék, akkor tudnék válaszolni, de a kluboknál dolgozó munkatársak nem osztják meg velem, kivel tárgyalnak” – jegyezte meg Jasszer al-Miszehal.