MU: a kapitány bejelentette, visszavonul a szezon végén

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.12. 15:46
null
Michael Carrick a szezon végén befejezi pályafutását (Fotó: AFP)
A szezon végén befejezi pályafutását Michael Carrick, a Manchester United labdarúgócsapatának kapitánya – jelentette be a 36 éves játékos a klub hétfői sajtótájékoztatóján.

 

José Mourinho januárban már utalt rá, hogy Carrick valószínűleg befejezi pályafutását, és csatlakozik az első csapat edzői stábjához. A rutinos középpályás hétfőn előbbit megerősítette, utóbbi lehetőséggel kapcsolatban pedig úgy fogalmazott, „valószínű”.

„Eljön az az idő, amikor ha tetszik, ha nem, el kell fogadnod, hogy a tested már nem alkalmas a profi futballra. El kell fogadni ezt – mondta Michael Carrick hétfőn a Manchester United sajtótájékoztatóján, majd beszélt karrierje folytatásáról is. – Még folynak a tárgyalások, nincs hivatalos bejelentés egyelőre, de valószínűnek tűnik. Beláttam, hogy már nem tudok sok meccsen pályára lépni, de keményen edzettem, hogy fitt maradjak.”

Carrick 2006-ban igazolt a Manchester Unitedhez 18 millió fontért a Tottenhamtől. Az MU-nál 463 tétmeccsen lépett pályára, öt angol bajnoki címet és egy Bajnokok Ligája-győzelmet, valamint egy Európa-liga-sikert ünnepelhetett. Wayne Rooney Evertonhoz távozása után ő lett az MU csapatkapitánya, összesen 24 gólt szerzett a klub színeiben.

A 34-szeres angol válogatott középpályás a jelenlegi idényben eddig csupán négyszer lépett pályára, mivel szívritmuszavart diagnosztizáltak nála.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik