MU: A játékosoknak saját magukat kell megkérdőjelezniük – Rooney

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2021.10.29. 10:25
null
Wayne Rooney szerint nem viheti el egyedül Solskjaer a balhát az MU rossz formájáért (Fotó: AFP)
Wayne Rooney, a Manchester United legendája a Sky Sportsnak beszélt arról, hogy szerinte Ole Gunnar Solskjaer nem viheti el egyedül a balhét a Liverpool elleni vereség, valamint a manchesteriek rossz formája miatt. Hozzátette, a játékosoknak saját magukat kell megkérdőjelezniük elsőként.

A Derby County vezetőedzője szerint a Manchester United játékosai világklasszisok, így nagy felelősséggel tartoznak a klubnak, ami miatt muszáj, hogy a szurkolók érzékeltessék velük, hogy egy-egy vereség nincs rendjén. „Muszáj, hogy bántsa őket az, hogyha elveszítenek egy találkozót."

„Sok olyan játékost láttam, aki nem futott vissza, nem segített a védekezésben, és nem tett meg mindent a klubért – mondta Wayne Rooney. – A játékosoknak elsőként saját magukat kell megkérdőjelezniük. Túl könnyű lenne az, hogyha az edző vinnél el mindenért a balhét, holott a játékosok rengeteg pénzt kapnak azért, hogy elvégezzék a munkájukat, ezt pedig mégsem csinálják megfelelően."

Wayne Rooney elmondása szerint a klub most nehéz időszakon megy keresztül, s bár a Liverpool elleni mérkőzés nem volt könnyű, de ilyen a futball. Hozzátette, a Liverpoolnál is klasszisok futballoznak, ráadásul szerinte a világ legjobbja, Mohamed Szalah is náluk játszik.

„Egyértelmű, hogy nyomás van Solskjaeron, mindenki látja ezt. De tudom azt, hogy Ole egy igazi harcos. Mindent meg fog tenni azért, hogy jó legyen a helyzet és minél többet kihozzon a játékosaiból" – zárta gondolatait Wayne Rooney.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik