Micsoda hajrá, a Watford megelőzte a kínaiakat – családi csomaggal!

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2016.02.03. 17:55
null
A 7.9 millióért vett Costel Pantilimon mostantól a Watford védelmét irányíthatja (Fotó: Action Images)
Itt az új év, ismét soha nem látott bőséggel röpködnek a mínuszok – bankszámláinkon. Szerencsére a topligás futballcsapatok zöme talál forrásokat az erősítésekre, így hosszú, forró, átigazolási hírektől terhes január várt a szurkolókra. Téli transzfersorozatunk lezárásának első részében az angliai és németországi eseményekkel foglalkozunk.

 

Mint köztudomású, a PREMIER LEAGUE-BEN a kieső csapat több tévés pénzt kasszíroz, mint egy más országbeli Bajnokok Ligája-győztes, és bizony ez rányomja a bélyegét a nyári és téli átigazolási időszakra is.

Az angol élvonalbeli csapatok a Transfermarkt összesítése szerint ebben az idényben a nyári ügyekkel együtt 1.44 milliárd eurót költöttek erősítésekre, és ha ebből levonjuk az eladásokat, akkor is 740.7 millió eurót áldoztak a munkaerőpiacon (ezek a kedd esti adatok, és néhány ügylet anyagi részletei még egyébként nem tisztázottak).

A listán második a Serie A, 671.2 milliós költéssel, de csupán 56.9 milliós mínusszal, harmadik a La Liga, 591.6/142.6-os mérleggel – ha csak az igazi szaldót tekintjük, akkor az éllovas PL után második a La Liga, de a harmadik legtöbbet szóró már a Kínai Szuperliga.

Pusztán az érdekesség kedvéért: a portugál bajnokság együttesei (és még sokszor a játékosok ügynökei és egyéb résztulajdonosai) a nyári és téli idényt tekintve 243 milliós bevétellel zártak a transzferpiacon, a brazilok a kínai bumm ellenére is megálltak 135.7-nél, a harmadik pedig a Ligue 1 lett 106.9-cel, leszorítva a dobogóról a holland Eredivisie-et és az argentin Primera Divisiónt.

Visszatérve a PL-re: minden bizonnyal múlt heti cikkünk hatására jöttek rá az angolok, hogy fennáll a veszély, miszerint elmaradnak a kínaiak mögött, és erre parádés utolsó héttel válaszoltak, 255.2 milliót költve januárban összesen (a kínaiak február 26-ig igazolhatnak).

A legnagyobb 10 téli költekező közé odafért – az ötödik helyre – a NEWCASTLE UNITED, amely Jonjo Shelvey és Henri Saivet megvétele után 15.7 milliót fizetett a jobbszélső Andros Townsendért, ráadásul kölcsönkapta Seydou Doumbiát is (a 27.7 millióért sem eladott Saido Berahino mellett Bafétimbi Gomis, José Enrique, Alexandre Lacazette és Loic Rémy is kiszemelt volt).

Hetedik lett a NORWICH CITY, ahová befutott még Ebou Adams és James Maddison a nagy hármas, Matt Jarvis, Steven Naismith és Timm Klose mellé, valamint Patrick Bamford után majdnem sikerült megszerezni Davide Santont is.

Tízedik a STOKE CITY, itt a transzferimádó, állandóan viszkető talpú Giannelli Imbula jelentette az összkiadást. A gall szűrő 24.25 millióba került, és ennél többet ezen a télen csak Ramiresért fizettek. Egyébként ha február első napján Berahinót végül eladta volna neki a West Bromwich, akkor a Stoke az élre rakétázik a tízes listán!

Amelyből éppen csak kicsúszott szerda reggelre a BOURNEMOUTH, azaz a harmadik PL-újonc, még úgy is, hogy Juan Iturbe, Benik Afobe és Lewis Grabban után a végén Jermain Defoe és André Carrillo helyett csak Rhoys Wiggins érkezett, a Sheffield Wednesdaytől. Wiggins a hűséges hűtlen gyermek: a Bournemouth 2009-ben a Crystal Palace-tól, egy év múlva a Norwich Citytől kérte kölcsön a ballábas játékost, akit 2010 nyarán ingyen végleg megszerzett a „kanáriktól" – hogy egy év múlva eladja a Charltonnak, és most 260 ezer euróért visszavegye a Sheffield Wednesdaytől.

Bourne-rejtély...

Hogy melyik csapat költötte a legtöbbet ezen a télen? Nos, sokat kaszált volna az, aki korábban erre fogad, ugyanis a WATFORD nyerte a téli transzferetapot.

Ahol Nordin Amrabat előtt talán Mario Suárez a nagy fogás, de jellemző módon a másik újonc képes volt 10.6 milliót fizetni egy fiatal középpályásért, Abdoulaye Doucouréért, hogy azonnal kölcsön is adja őt a Granadának, az ugyanannyiért megvett ékkel, Adalberto Penarandával egyetemben (ne feledjük, a Watford, a Granada és az Udinese egy család kezében van, tehát a nagy kiadások a családi körben maradnak). Hát ha még Gyenyisz Cserisev és Álvaro Arbeloa is a Watfordhoz került volna – és egyáltalán nem a pénz jelentette az akadályt a két játékos megszerzésében.

Így mulat egy PL-újonc...

TRANSZFERÁLTAK MÉG

A várakozásokkal ellentétben nem eladott, hanem gyarapodott az Everton, amely a tél ötödik legdrágább üzletét csapta azzal, hogy méregdrágán elhozta Moszkvából a kissé túlértékelt Oumar Niasse-t, miközben a nagyok közül egyedül a Chelsea nem tétlenkedett, amely megszerezte magának Pato mellett a nagy amerikai védőtehetséget, Matt Miazgát (az új John Terry, naná, de mi lesz a régivel?), majdnem elcsereberélte Falcaót, aki Megyek Párizsba, ahol még egyszer sem haldokoltam alapon igazán átigazolhatna az Arsenalhoz vagy a Manchester Cityhez. Ez a két gárda egyébként, akárcsak a Manchester United, csupán tisztogatott az utolsó napokban.

Egyenesen gyengült a Tottenham, a Liverpool a piacon is csalódást okozott, miközben csatárt cserélt a Swansea (az igen drágán vett Édert az igen-igen drágán vett Alberto Paloschi váltotta), és kiderült, nem babonásak arrafelé vezetők (jött kölcsönbe a neves lóvásárló, Leroy Fer, aki már két csapattal is kizúgott az angol élvonalból). A Crystal Palace állítása szerint nagyot húzott Emmanuel Adebayorral – szerintünk inkább nagyot kockáztatott –, a West Ham ellenben sokkal óvatosabb volt Emmanuel Emenikével.

 

A PREMIER LEAGUE ÁTIGAZOLÁSAI, 2016 TELE

CHELSEA
Érkezett: Matt Miazga (New York Red Bulls, 4.600.000)
Kölcsönbe: Alexandre Pato (Corinthians)
Kölcsönből vissza: Jordan Houghton (Gillingham), Patrick Bamford (Crystal Palace), Ulises Dávila (Vitória Setúbal), Alex Davey (Peterborough), Christian Atsu (Bournemouth), Wallace (Carpi), Marco van Ginkel (Stoke), Islam Feruz (Hibernian)
Marco Amelia (egyesület nélküli)
Távozott: Ulises Dávila (Santos Laguna), Ramires (Csiangszu Szuning, 28.000.000)
Kölcsönbe: John Swift (Brentford, kölcsönbe), Wallace (Gremio), Mitchell Beeney (Newport), Papy Djilobodji (Werder Bremen, 400.000), Alex Kiwomya (Fleetwood), Patrick Bamford (Norwich, k.), Charly Musonda (Betis), Christian Atsu (Málaga), Marco van Ginkel (PSV)

MANCHESTER CITY
Érkezett:
Anthony Cáceres (Central Coast, 320.000 euró)
Kölcsönből vissza: Bruno Zuculini (Middlesbrough), Brandon Barker (Rotherham), Ian Lawlor (Barnet), George Evans (Walsall), Luke Brattan (Bolton), Enes Ünal (Genk)
James Horsfield (Doncaster), Luke Brattan (Brisbane, ingyen), Shay Facey (New York), Angelino (New York)
Távozott: George Evans (Reading, ingyen)
Kölcsönbe: Ian Lawlor (Bury), Anthony Cáceres (Melbourne City), Enes Ünal (NAC Breda), Patrick Roberts (Celtic), Bruno Zuculini (AEK Athén), Shay Facey (Rotherham), Pablo Maffeo (Girona)

ARSENAL
Érkezett:
Mohamed Elneni (FC Basel, 6.600.000)
Kölcsönből vissza: Stefan O'Connor (York), Isaac Hayden (Hull), Yaya Sanogo (Ajax)
Dan Crowley (Barnsley)
Távozott:
Kölcsönbe: Gedion Zelalem (Rangers), Glen Kamara (Southend United), Mathieu Debuchy (Bordeaux), Yaya Sanogo (Charlton)

MANCHESTER UNITED
Érkezett:

Kölcsönből vissza: Donald Love (Wigan), Ben Pearson (Barnsley), Joel Castro Pereira (Rochdale), Liam Grimshaw (Motherwell), Will Keane (Preston), Adnan Januzaj (Borussia Dortmund), Donald Love (Wigan), Sam Johnstone (Preston)
Joe Rothwell (Barnsley), Kieran O'Hara (Morecambe)
Távozott: Vanja Milinkovics-Szavics (Lechia Gdansk, i.), Ben Pearson (Preston, 135.000), Liam Grimshaw (Preston)
Kölcsönbe: Dean Henderson (Stockport), Kieran O'Hara (Morecambe), Víctor Valdés (Standard Liége), Ashley Fletcher (Barnsley), Dean Henderson (Stockport), Nick Powell (Hull)
James Wilson (Brighton)

TOTTENHAM HOTSPUR
Érkezett:

Kölcsönből vissza: Grant Ward (Rotherham), Christian Maghoma (Yeovil), Connor Ogilvie (Stevenage), Kenny McEvoy (York), Nathan Oduwa (Glasgow Rangers), Grant Ward (Rotherham)
Shaq Coulthirst (Wigan), Harry Voss (Stevenage)
Távozott: Kenny McEvoy (York, ingyen), Shaq Coulthirst (Peterborough), Andros Townsend (Newcastle United, 15.700.000), Milos Veljkovics (Werder Bremen, 330.000)
Kölcsönbe: Federico Fazio (Sevilla), Alex Pritchard (West Bromwich)

LIVERPOOL
Érkezett:
Marko Grujics (Crvena zvezda, 7.000.000)
Kölcsönbe:Steven Caulker (Queens Park)
Kölcsönből vissza: Harry Wilson (Crewe Alexandra), Ryan Kent (Coventry City), Allan (Seinäjoen JK), Kevin Stewart (Swindon), Sheyi Ojo (Wolverhampton), Tiago Ilori (Aston Villa), Ryan McLaughlin (Aberdeen), Danny Ward (Aberdeen)
Távozott:
Kölcsönbe: Marko Grujics (Crvena zvezda, 1.000.000), Ryan Fulton (Portsmouth), Allan (St. Truiden)

SOUTHAMPTON
Érkezett:
Charlie Austin (Queens Park, 5.200.000)
Kölcsönből vissza: Lloyd Isgrove (Barnsley), Jason McCarthy (Wycombe), Jack Stephens (Middlesbrough), Sam Gallagher (MK Dons)
Távozott:
Kölcsönből vissza: Steven Caulker (Queens Park)
Kölcsönbe: Sam McQueen (Southend United), Ryan Seager (Crewe), Gastón Ramírez (Middlesbrough), Jack Stephens (Coventry)

SWANSEA CITY
Érkezett: Alberto Paloschi (Chievo, 9.500.000)

Kölcsönből vissza: Josh Sheehan (Yeovil), Oliver Davies (Kilmarnock), Alex Samuel (Morton), Adam King (Crewe Alexandra), Kenji Gorré (Den Haag)
Oliver McBurnie (Newport County), Connor Roberts (Yeovil Town), Jay Fulton (Oldham), Stephen Kingsley (Crewe Alexandra)
Kölcsönbe: Leroy Fer (Queens Park)
Távozott: James Loveridge (Port Talbot, i.), Michu (UP Langreo, i.), Jonjo Shelvey (Newcastle United, 16.000.000)
Kölcsönbe: Franck Tabanou (St.-Étienne), Gerhard Tremmel (Werder Bremen, 100.000), Éder (Lille), Ryan Hedges (Stevenage), Daniel Alfei (Mansfield)

STOKE CITY
Érkezett: Giannelli Imbula (Porto, 24.250.000)

Kölcsönből vissza: Daniel Bachmann (Bury), Dionatan Teixeira (Fleetwood Town)
Dale Eve (Forest Green), Oliver Roberts (Tamworth), Dominic Kurasik (Stafford Rangers)
Távozott: Andy Wilkinson (szerződését felbontották)
Kölcsönbe: Steve Sidwell (Brighton), Eddy Lecygne (Doncaster)
Kölcsönből vissza: Marco van Ginkel (Chelsea)

CRYSTAL PALACE
Érkezett: Emmanuel Adebayor (egyesület nélküli)

Kölcsönből vissza: Jonathan Williams (Nottingham), Christian Scales (Crawley), Jake Gray (Hartlepool), Keshi Anderson (Doncaster), Sullay Kaikai (Shrewsbury), Hiram Boateng (Plymouth), Luke Croll (Plymouth), Patrick McCarthy (Preston), Jack Hunt (Sheffield Wednesday), Jerome Binnom-Williams (Burton)
Chris Kettings (Bromley)
Távozott: Jack Hunt (Sheffield Wednesday)
Kölcsönbe:Connor Dymond (Newport), Jonathan Williams (MK Dons), Jerome Binnom-Williams (Leyton)
Kölcsönből vissza: Patrick Bamford (Chelsea)

EVERTON
Érkezett:
Matty Foulds (Bury), Shani Tarashaj (Grasshoppers, 4.000.000), Oumar Niasse (Lokomotiv Moszkva, 17.900.000)
Felipe Mattioni (egyesület nélküli)
Kölcsönből vissza: Ryan Ledson (Cambridge), Francisco Júnior (Wigan)
Jordan Thorniley (Stockport), Conor McAleny (Charlton), Russell Griffiths (Halifax), Felipe Mattioni (Doncaster)

Távozott: Steven Naismith (Norwich City, 11.000.000)
Kölcsönbe: Conor Grant (Doncaster), Shani Tarashaj (Grasshoppers), Liam Walsh (Yeovil), Jonjoe Kenny (Oxford), Aiden McGeady (Sheffield Wednesday), Conor McAleny (Wigan)
David Henen (Fleetwood)

WEST HAM UNITED
Érkezett: Sam Byram (Leeds United, 4.800.000)
Kölcsönbe: Emmanuel Emenike (Fenerbahce)
Kölcsönből vissza: Martin Samuelsen (Peterborough), Matt Jarvis (Norwich), Doneil Henry (Blackburn), Josh Pask (Dagenham), Reece Burke (Bradford), Elliot Lee (Blackpool), Diego Poyet (Dons), Lewis Page (Cambridge)
Nathan Mavila (Aldershot)
Távozott:
Matt Jarvis (Norwich City, 3.400.000 euró), Mauro Zárate (Fiorentina, 2.100.000)
Morgan Amalfitano (szerződését felbontották)
Kölcsönbe: Stephen Hendrie (Southend), Kyle Knoyle (Dundee United), Elliot Lee (Colchester), Diego Poyet (Charlton)

WEST BROMWICH ALBION
Érkezett:
Kölcsönbe: Sandro (Queens Park), Alex Pritchard (Tottenham)
Kölcsönből vissza: Adil Nabi (Delhi Dynamos), Alex Palmer (Kidderminster)
Jack Fitzwater (Chesterfield), Andre Wright (Kidderminster), Joe Ward (Kidderminster), Tahvon Campbell (Kidderminster), Kyle Howkins (Kidderminster)
Távozott: Adil Nabi (Peterborough)
Kölcsönbe: Anders Lindegaard (Preston), Tahvon Campbell (Yeovil)

LEICESTER CITY
Érkezett:
Demarai Gray (Birmingham City, 5.100.000), Daniel Amartey (Köbenhavn, 6.600.000), Daniel Iversen (Esbjerg, 260.000)
Kölcsönből vissza:
Ryan Watson (Northampton), Dean Hammond (Sheffield United), Liam Moore (Bristol), Joe Dodoo (Bury), Tom Lawrence (Blackburn), Ben Chilwell (Huddersfield), Joe Davis (Fleetwood), Callum Elder (Peterborough)
Alie Sesay (Cambridge), Ben Hamer (Bristol), Jack Barmby (Notts)
Távozott: Joe Davis (Fleetwood), Alie Sesay (Barnet, ingyen), Simonas Stankevicius (Zalgiris Vilnius), Jak McCourt (Barnsley)
Kölcsönbe: Andrej Kramaric (Hoffenheim), Tom Lawrence (Cardiff), Johan Benaluan (Fiorentina, 250.000), Ritchie de Laet (Middlesbrough)

NEWCASTLE UNITED
Érkezett:
Jonjo Shelvey (Swansea, 16.000.000), Henri Saivet (Bordeaux, 6.000.000), Andros Townsend (Tottenham, 15.700.000)
Kölcsönből vissza: Shane Ferguson (Millwall), Ivan Toney (Barnsley), Gaël Bigirimana (Coventry), Adam Armstrong (Coventry), Mike Williamson (Wolverhampton)
Freddie Woodman (Crawley)
Kölcsönbe: Seydou Doumbia (AS Roma, 1.000.000)
Távozott: Mike Williamson (Wolverhampton, 330.000), Shane Ferguson (Millwall)
Kölcsönbe: Kyle Cameron (York), Lubomir Satka (York), Florian Thauvin (Olympique Marseille)

SUNDERLAND
Érkezett:
Jan Kirchhoff (Bayern München, 1.000.000), Steve Harper (egyesület nélküli), Vahbi Hazri (Bordeaux, 11.800.000), Lamine Koné (Lorient, 6.500.000)
Kölcsönbe: Dame N'Doye (Trabzonspor, 1.400.000)
Kölcsönből vissza: Jordan Blinco (Boston United), Liam Bridcutt (Leeds), Mikael Mandron (Hartlepool)
George Honeyman (Gateshead), Dylan McEvoy (Boston United), Will Buckley (Leeds)
Távozott: Ricardo Álvarez (Sampdoria, ingyen), Costel Pantilimon (Watford, 7.900.000)
Kölcsönbe: Will Buckley (Birmingham), Lynden Gooch (Doncaster), Danny Graham (Blackburn), Sebastián Coates (Sporting CP), Haralamposz Mavriasz (Fortuna Düsseldorf), Jordi Gómez (Sunderland), Steven Fletcher (Olympique Marseille)

ASTON VILLA
Érkezett:

Kölcsönből vissza: Riccardo Calder (Dundee), Joe Bennett (Bournemouth), Aly Cissokho (Porto), Callum Robinson (Bristol), Joe Cole (Coventry)
Kevin Toner (Kidderminster)
Távozott: Joe Cole (Coventry, i.), Philippe Senderos (Grasshoppers, ingyen)
Kölcsönbe: Benjamin Siegrist (Solihull), Jed Steer (Huddersfield), Gary Gardner (Nottingham), José Ángel Crespo (Rayo Vallecano), Joe Bennett (Sheffield Wednesday)
Kölcsönből vissza: Tiago Ilori (Liverpool)

BOURNEMOUTH
Érkezett:Juan Iturbe (AS Roma, k., 1.200.000), Benik Afobe (Wolverhampton, 13.000.000), Lewis Grabban (Norwich, 9.350.000), Rhoys Wiggins (Sheffield Wednesday, 260.000)
Kölcsönből vissza: Elliott Ward (Huddersfield),Harry Cornick (Yeovil), Jayden Stockley (Portsmouth), Joe Quigley (Woking)
Kölcsönbe: Marius Adamonis (Atlantas)
Ben Whitfield (Kidderminster), Josh O'Hanlon (Chester)
Távozott: Elliott Ward (Blackburn), Yann Kermorgant (Reading, 650.000)
Kölcsönbe: Lee Tomlin (Bristol City), Baily Cargill (Coventry City), Ryan Allsop (Wycombe)
Kölcsönből vissza: Joe Bennett (Aston Villa), Christian Atsu (Chelsea), Jayden Stockley (Exeter), Josh O'Hanlon (Longford), Tomás Andrade (River Plate)

WATFORD
Érkezett:
Nordin Amrabat (Málaga, 8.000.000), Costel Pantilimon (Sundeland, 7.900.000), Mario Suárez (Fiorentina, 5.300.000), Adalberto Penaranda (Udinese, 10.600.000), Abdoulaye Doucouré (Stade Rennes, 10.600.000)
Kölcsönből vissza: Sean Murray (Wigan), Mathias Ranégie (Jifang), Jorell Johnson (St. Albans), Uche Ikpeazu (Port Vale), Diego Fabbrini (Middlesbrough)
Connor Smith (Stevenage)
Távozott: Diego Fabbrini (Birmingham City, 2.000.000)
Kölcsönből vissza: Alessandro Diamanti (Kuangcsu), Connor Smith (Wimbledon, ingyen)
Kölcsönbe: Uche Ikpeazu (Blackpool), Víctor Ibarbo (Atlético Nacional), Giedrius Arlauskis (Espanyol), Adalberto Penaranda (Granada), Abdoulaye Doucouré (Granada)

NORWICH CITY
Érkezett:
Matt Jarvis (West Ham, 3.400.000 euró), Ivo Pinto (Dinamo Zagreb, 3.700.000), Ben Godfrey (York), Ebou Adams (Dartford), James Maddison (Coventry City, 2.650.000), Steven Naismith (Everton, 11.000.000), Timm Klose (Wolfsburg, 12.000.000)
Kölcsönből vissza: Elliott Bennett (Bristol), Anthony Andreu (Rotherham), Cameron Norman (Woking), Harry Toffolo (Rotherham), Louis Thompson (Swindon), Remi Matthews (Burton), Gary Hooper (Sheffield Wednesday)
Vadis Odjidja-Ofoe (Rotherham), Jamar Loza (Stevenage)
Kölcsönbe: Patrick Bamford (Chelsea)
Távozott: Lewis Grabban (Bournemouth, 9.350.000), Gary Hooper (Sheffield Wednesday), Elliott Bennett (Blackburn)
Kölcsönbe: Jake Kean (Colchester), Conor McGrandles (Falkirk), Harry Toffolo (Peterborough), Jamar Loza (Southend United), James Maddison (Coventry)

A BUNDESLIGA ÁTIGAZOLÁSAI, 2016 TELE

BAYERN MÜNCHEN
Érkezett:
Kölcsönbe: Serdar Tasci (Szpartak Moszkva, 2.500.000)
Távozott: Jan Kirchhoff (Sunderland, 1.000.000 euró), Sinan Kurt (Hertha, 500.000)
Kölcsönbe: Gianluca Gaudino (St. Gallen)

WOLFSBURG
Érkezett:
Bruno Henrique (Goiás)
Távozott: Timm Klose (Norwich City, 11.000.000)
Kölcsönbe: Francisco Rodríguez (Arminia Bielefeld), Oskar Zawada (Twente)

BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH
Érkezett:
Jonas Hofmann (Borussia Dortmund, 8.000.000)
Kölcsönbe: Martin Hinteregger (RB Salzburg, 2.500.000)
Távozott:
Kölcsönbe: Josip Drmic (Hamburg, 1.200.000)

BAYER LEVERKUSEN
Érkezett:
Kölcsönből vissza: Robbie Kruse (VfB Stuttgart)
Távozott: Giulio Donati (Mainz, 1.000.000)
Kölcsönbe: Rju Szung Vu (Bielefeld)

AUGSBURG
Érkezett:
Jeffrey Gouweleeuw (Alkmaar, 3.000.000), Albian Ajeti (Basel, 1.000.000)
Kölcsönbe: Alfred Finnbogason (Real Sociedad)
Kölcsönből vissza: Nikola Djurdjic (Malmö), Erik Thommy (Kaiserslautern)
Távozott:
Kölcsönbe: Sascha Mölders (1860 München), Nikola Djurdjics (Fortuna Düsseldorf), Tim Matavz (Genoa, 500.000)

SCHALKE
Érkezett:
Alessandro Schöpf (Nürnberg, 5.000.000)
Kölcsönbe: Junesz Belhanda (Dinamo Kijev)
Kölcsönből vissza: Felix Schröter (Heidenheim)
Távozott: Kevin-Prince Boateng (szerződését felbontották), Felipe Santana (Kuban Krasznodar, i.)
Kölcsönbe: Kaan Ayhan (Eintracht Frankfurt, 100.000), Felix Platte (Darmstadt)

BORUSSIA DORTMUND
Érkezett:
Felix Passlack (Dortmund U19), Christian Pulisic (Dortmund U19)
Kölcsönből vissza: Ciro Immobile (Sevilla)
Távozott: Jonas Hofmann (Mönchengladbach, 8.000.000)
Kölcsönből vissza:Adnan Januzaj (Manchester United)
Kölcsönbe: Pascal Stenzel (Freiburg), Ciro Immobile (Torino)

HOFFENHEIM
Érkezett:

Kölcsönből vissza: Guilherme Biteco (Náutico), Bruno Nazário (Lechia Gdansk)
Kölcsönbe: Andrej Kramaric (Leicester)
Távozott: Filip Malbaszics (Vojvodina)
Kölcsönbe: Szalai Ádám (Hannover, 600.000), Guilherme Biteco (Ceará), Bruno Nazário (Cruzeiro), Nicolai Rapp (Greuther Fürth)

EINTRACHT FRANKFURT
Érkezett:
Marco Fabián (Deportivo Guadalajara, 3.500.000), Yanni Regäsel (Hertha, 120.000), Änis Ben-Hatira (Hertha, ingyen), Huszti Szabolcs (Csangcsun Jataj, 250.000)
Kölcsönbe: Kaan Ayhan (Schalke, 100.000)
Távozott: Václav Kadlec (Midtjylland, 2.100.000)
Kölcsönbe: Joel Gerezgiher (FSV Frankfurt), David Kinsombi (Karlsruhe)

WERDER BREMEN
Érkezett:
Eric Oelschlägel (Bremen II), Kleinheisler László (Videoton, 300.000), Sambou Yatabaré (Olympiakosz, 2.500.000), Milos Veljkovics (Tottenham, 330.000)
Kölcsönbe:
Papy Djilobodji (Chelsea, 400.000), Gerhard Tremmel (Swansea, 100.000)
Távozott: Assani Lukimya (Liaoning, 2.000.000)
Kölcsönbe: Levent Aycicek (1860 München), Felix Kroos (Union Berlin, 50.000)

MAINZ
Érkezett:
Karim Onisiwo (Mattersburg, i.), Philipp Klement (Mainz II), Giulio Donati (Mainz, 1.000.000), Emil Berggreen (Braunschweig, 2.500.000)
Távozott: Gonzalo Jara (Universidad de Chile, ingyen)
Kölcsönbe: Todor Nedelev (Botev Plovdiv), Florian Niederlechner (Freiburg), Maximilian Beister (1860 München), Niki Zimling (FSV Frankfurt)

1.FC KÖLN
Érkezett: Filip Mladenovics (BATE Boriszov, 1.500.000)
Kölcsönből vissza: Pedro Geromel (Gremio)
Távozott: Pedro Geromel (Gremio, ingyen), Nagaszava Kazuki (Urava Reds, 700.000), Bard Finne (Heidenheim, 700.000)

HANNOVER
Érkezett:
Iver Fossum (Strömsgodset, 2.000.000), Jamagucsi Hotaru (Cerezo Oszaka, 1.500.000), Marius Wolf (1860 München, 1.500.000), Hugo Almeida (Anzsi, ingyen)
Kölcsönbe: Szalai Ádám (Hoffenheim, 600.000), Alexander Milosevic (Besiktas)
Távozott: Sebastian Ernst (Magdeburg)
Kölcsönbe: Mevlüt Erdinc (Guingamp), Maurice Hirsch (Greuther Fürth), Marcelo (Besiktas), Mike-Steven Bähre (Hallescher FC), Niklas Teichgräber (Hildesheim)

VFB STUTTGART
Érkezett:
Kevin Grosskreutz (Galatasaray, 2.170.000)
Kölcsönbe: Artyem Kravec (Dinamo Kijev, 500.000), Federico Barba (Empoli, 1.000.000)
Távozott: Odisseas Vlachodimos (Panathinaikosz, i.), Carlos Gruezo (Dallas, 1.500.000)
Kölcsönbe: Adam Hlousek (Legia Warszawa, 500.000)
Kölcsönből vissza: Robbie Kruse (Leverkusen)

HERTHA
Érkezett:
Shawn Kauter (Hertha BSC II), Sinan Kurt (Hertha, 500.000), Nico Beyer (Hertha II)
Kölcsönből vissza: Sascha Burchert (Valerenga)
Távozott: Yanni Regäsel (Eintracht Frankfurt, 120.000), Änis Ben-Hatira (Eintracht Frankfurt, ingyen)
Kölcsönbe: Marius Gersbeck (Chemnitzer FC)

HAMBURG
Érkezett:
Dren Feka (Hamburg II), Nabil Bahoui (al-Ahli Dzsidda, ingyen)
Kölcsönbe: Josip Drmic (Mönchengladbach, 1.200.000)
Távozott: Ronny Marcos (Greuther Fürth, 100.000), Marcelo Díaz (Celta Vigo, 1.800.000)
Kölcsönbe: Stieber Zoltán (1.FC Nürnberg, 1.000.000)

INGOLSTADT
Érkezett:
Darío Lezcano (Luzern, 2.500.000)
Távozott: Stefan Wannenwetsch (Hansa Rostock), Tomás Pekhart (AEK Athén)
Kölcsönbe: Thomas Pledl (Sandhausen)

DARMSTADT
Érkezett:
Kölcsönbe: Felix Platte (Schalke)
Távozott:

Dőlt betűkkel az ősszel történt átigazolások, pirossal szedtük a legfontosabb érkezőket,vastaggal az elmúlt nyolc nap átigazolásait.

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik