Manchester United: Kuszczak első számú kapus akar lenni

Vágólapra másolva!
2010.07.30. 23:39
A Manchester Unitedet erősítő Tomasz Kuszczak a következő idényben be akarja bizonyítani, hogy Edwin van der Sar helyébe tud majd lépni, ha a holland kapus befejezi pályafutását.

Van der Sar októberben már a 40. születésnapját ünnepelheti, és valószínűleg az utolsó idényét kezdi meg profi karrierje során. Mivel a kevés játéklehetőséghez jutó Ben Foster eligazolt a Birmingham Citybe, Kuszczak úgy gondolja, hogy hamarosan eljöhet az ő ideje.

„Remélem, jó szezon előtt állok. Ez lesz az ötödik idényem a klubnál, remélhetőleg még több mérkőzésen juthatok szóhoz. A célom egyszerű: Edwin visszavonulása után én akarok lenni az első számú kapus a Manchester Unitednél" – mondta a lengyel kapus, aki eddig 51 találkozón védte a „vörös ördögök" kapuját, az előző szezonban novembertől januárig sorozatban 11 meccsen vele kezdődött a United összeállítása.

„Tudtam, hogy fontos időszak lesz az a számomra, amikor bizonyíthatok. Nehéz helyzetben voltunk a sok sérült miatt, de élveztem minden egyes mérkőzést" – tette hozzá Kuszczak.

Hogy sikerül-e a terve, azt még nem lehet tudni, ám a Manchester United kapuját mások is szívesen védenék, így az orosz Igor Akinfejev is, aki néhány napja már elmondta, hogy örömmel menne akár Manchesterbe, akár az Arsenalhoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik