Manchester United: Elárult a klub – Cristiano Ronaldo

Vágólapra másolva!
2022.11.13. 23:52
null
Cristiano Ronaldo a The Sun internetes oldalának címlapján Piers Morgannel (jobbra) (Forrás: The Sun)
Megtörte a csendet Cristiano Ronaldo, aki a The Sunnak is dolgozó Piers Morgan műsorában kíméletlen őszinteséggel beszélt a Manchester Unitednél kialakult helyzetéről. Az ötszörös aranylabdás úgy érzi, az MU-nál elárulták őt.

 

„A Manchester United elárult, és fekete bárányt csinál belőlem” – idézi már a főcímében a 37 éves Cristiano Ronaldót a The Sun, miután a lapnak is dolgozó Piers Morgan tv-műsorában kíméletlen őszinteséggel beszélt az MU-nál kialakult helyzetéről. Mint ismeretes, Cristiano Ronaldo ebben az idényben a bajnokságban mindössze tíz meccsen 520 percet játszott, és csak egy gólt szerzett.

Ronaldónak elege lett az elmúlt hónapok hallgatásából, és másfél órás tv-műsorban beszélt az elmúlt időszakról, ami nemcsak futballszakmailag, hanem magánéletileg is nagyon nehéz volt a számára, miután párjával, Georgina Rodríguezzel elveszítették újszülött gyermeküket. Elmondta, dühös, mert tiszteletlenül viselkedtek vele a Manchester Unitednél.

Az interjúban Ronaldo megemlítette, a Liverpool szurkolói is nagyobb tiszteletet mutattak iránta, mint a Manchester United, amikor a felek egymás elleni mérkőzésének hetedik percében az ő nevét skandálták a „vörösök” szimpatizánsai, kifejezve együttérzésüket a portugál elhunyt gyermeke miatt.

Sőt, még a királyi családtól is kapott egy személyes hangvételű levelet, míg szerinte klubja nem támogatta megfelelően, amikor három hónapos kislánya júliusban kórházba került, ő pedig gyermekével szeretett volna lenni, s emiatt nem vett részt csapata nyári edzőtáborában.

„Életem legnehezebb időszaka ez. Úgy érzem, elárult a Manchester United, és mindenért én lettem a hibás” – fogalmaz Ronaldo, aki egyenként is beszél azokról a menedzserekről, akikkel együtt dolgozott, mióta visszatért tavaly nyáron az MU-hoz.

A visszatérése után hamar menesztett Ole Gunnar Solskjaerral nem volt problémája, nem úgy az őt követő Ralf Rangnick, Erik ten Hag kettőssel (utóbbi a jelenlegi főnöke...).

„Rangnickról nem is hallottam korábban. Hogy lesz valakiből a Manchester United főnöke, ha nem is irányított előtte futballcsapatot?” – fogalmazott az MU-t megelőzően az RB Leipzignél igazgatóként dolgozó de korábban több német csapatnál is edzősködő szakemberről.

„Ten Hagot nem tisztelem, mert ő sem tisztel engem. Ha te nem tisztelsz engem, én sem foglak soha tisztelni téged” – mondta Ronaldo.

Aki az őt kritizáló korábbi MU-ikonnak, Wayne Rooneynak is beszólt.

„Nem tudom, miért kritizál. Valószínűleg azért, mert ő már befejezte a pályafutását, én pedig még mindig magas szinten játszom. Nem fogom azt mondani, hogy jobban nézek ki nála, ami egyébként igaz” – mondta nevetve.

Ezután beszélt Sir Alex Fergusonról, a saját visszatéréséről, amelyben főszerepet játszottak a szurkolók, és azokról a nehézségekről is, amiket a családjával átélt kisgyermekük elvesztésekor, majd leszögezte, most csak arra szeretne koncentrálni, hogy a portugál válogatottal megnyerjék a világbajnokságot. Azt is hangsúlyozta, hogy számára mindig a szurkolók a legfontosabbak, és miattuk adta ezt az interjút is.

„Itt volt az ideje, hogy elmondjam a véleményem” – indokolt Ronaldo..

A portugál sztár korábbi mestere, Sir Alex Fergusonnal kapcsolatban úgy nyilatkozott, a skót szakember 2013-as visszavonulása óta nem történt előrelépés a „vörös ördögöknél”.

„Nem tudom, mi történik. Sir Alex Ferguson távozása óta nem tapasztaltam fejlődést a klubban. Az előrelépés nulla. Nem csak a jakuzzi, a medence vagy az edzőterem. Azt hittem, amikor visszatérek, új dolgokat látok, technológiát, infrastruktúrát, ezzel szemben azokat láttam, amiket 21, 22 vagy 23 évesen – ez nagyon meglepett” – fogalmazott Cristiano Ronaldo, hangsúlyozva, a szurkolóknak is tudniuk kell az igazságot, s ő is a legjobbat szeretné a Manchester Unitednek, s szerinte Ferguson is tudja, hogy a United nem azon az úton jár, amit megérdemelne.

„Az emberek, akik ezt nem látják, azért nem látják, mert nem akarják látni, vakok” – fogalmazott Cristiano Ronaldo.

„Vannak olyan dolgok, amik nem segítenek, hogy elérjünk a legmagasabb szintre, oda, ahol a City, a Liverpool és most az Arsenal van. Egy ilyen klubnak szerintem ott van a helye, de sajnos mégsincs ott” – vont mérleget a 37 éves portugál.

Ronaldo beszélt arról is, hogyan győzte meg Sir Alex Ferguson tavaly nyáron, hogy ne a városi rivális Manchester Cityhez, hanem a Unitedhez szerződjön.

„A szívemet követtem” – mondta. „Sir Alex Ferguson azt mondta nekem: »Lehetetlen, hogy a Manchester Cityhez menj!« Én pedig azt mondtam: »Oké, főnök.«”

Mint ismert, a „vörös ördögök” Carringtonban való visszatérése után Ronaldo is csatlakozott társaihoz, miközben ügynöke európai topkluboknak ajánlgatta az ötszörös aranylabdást. A portugált aztán a Rayo Vallecano elleni felkészülési mérkőzés szünetében lecserélte Erik ten Hag, majd Ronaldo – több társával együtt – még a lefújás előtt elhagyta az Old Traffordot. Ezt a cselekedetet a holland szakember „elfogadhatatlannak” nevezte.

A 37 éves sztár végül maradt a Unitednél, de eddigi pályafutásához képest jóval kevesebb lehetőség jut neki. Az októberi, Tottenham elleni találkozón megtagadta a pályára lépést és megint a lefújás előtt az öltözőbe vonult, ezért Ten Hag nem nevezte a következő, Chelsea elleni bajnokira, s néhány napig az edzéseket sem látogatta.

Azóta ugyan Ronaldo megint társaival készül, de miután csütörtökön kiderült, hogy nem kezdőként lép pályára a Fulham elleni hétvégi bajnokin, azt mondta a klubnak, hogy lebetegedett.

Az MU csak vasárnap este értesült az interjúról, amikor a csapat Londonból tartott hazafelé a 2–1-es győzelem után.

A klubnál nem értik, Ronaldo miért mondta ki, amit mondott, de nagyot csalódtak, amiért ennyire nem tiszteli őket, a menedzserét és csapattársait. A „vörös ördögök” minden lehetőséget megfontolnak a játékossal kapcsolatban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik