„Még mindig élvezem a futballt – indokolta meg szerződéshosszabbítását a 39 éves holland kapus. – A United nagyszerű klub, a csapatnál együtt éreztek velem, és támogattak decemberben és januárban, amikor nehéz időszakot éltem át – ezért nagyon hálás vagyok. Célom, hogy további trófeákat nyerjek ezzel a nagyszerű gárdával."

A 130-szoros válogatott kapus arra utalt nyilatkozatában, hogy az MU megengedte neki, hogy felesége mellett maradjon Hollandiában, aki agyvérzést szenvedett.

Sir Alex Ferguson, a „vörös ördögök" menedzsere elégedetten vette tudomásul, hogy első számú kapusa még egy évet marad (emlékezhetünk rá, a skót menedzser milyen nehéz időket élt át Peter Schmeichel távozása után...).

„Edwin profi hozzáállásának és a sportág iránti alázatának köszönheti, hogy ilyen sokáig képes ilyen magas szinten játszani. Hatalmas tapasztalata van, előttünk is olyan klubokban futballozott, mint az Ajax és a Juventus, és persze a válogatottban is sokszor pályára lépett. Nagyon örülünk, hogy még egy évvel hosszabbított" – jelentette ki Ferguson.