Man. City: egy éve eladták, most visszavásárolták a spanyol védőt – hivatalos

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2019.07.03. 20:59
null
Angelino egy év után visszatért a Manchester Cityhez (Fotó: mancity.com)
Az angol élvonalbeli Manchester City labdarúgócsapata a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy visszavásárolta a PSV-nek egy éve eladott Angelino játékjogát. A közlemény szerint a 22 éves bal oldali védő négyéves, azaz 2023 nyaráig szóló szerződést kötött az angol bajnokkal.

 

Angelino a Deportivo La Corunában ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival, majd 2013-ban a Manchester City akadémiájára került. 2015-ben a manchesteriek az egyik testvércsapatuknak, a New York FC-nek adták kölcsön, majd mivel a visszatérése után az angol együttes felnőttcsapatában mindössze háromszor kapott lehetőséget, újabb kölcsönjátékok következtek. A bal oldali védő az egyaránt spanyol Gironában és Mallorcában is megfordult, majd Hollandia felé vette az irányt. Előbb kölcsönben a NAC-ban húzott le egy idényt, majd 2018 nyarán a PSV vásárolta meg a játékjogát.

A 2018–2019-es idényben alapembere volt a bajnokságban a második helyen záró, a Bajnokok Ligája csoportkörében is szereplő együttesnek – 42 mérkőzésen egy gólt szerzett, valamint 12 gólpasszt is kiosztott.

A teljesítményével meggyőzte Pep Guardiolát és a Manchester City vezetőségét, így a klub egy év után visszavásárolta a játékjogát. A Transfermarkt adatai szerint tavaly a PSV öt és fél millió eurót fizetett érte, míg az angolok idén 12 millió euróért vásárolták meg a spanyol védőt.

null

null



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik