MU: Greenwood ügye is szerepet játszott Lingard megtartásában – Rangnick

Vágólapra másolva!
2022.02.03. 18:32
null
Mason Greenwood (jobbra) bántalmazási ügye hatással van Jesse Lingard (balra) maradására (Fotó: AFP)
A Manchester United pénteken a Middlesbrough-val játszik a 16 közé jutásért a labdarúgó FA-kupában. A „vörös ördögök” menedzsere, Ralf Rangnick a mérkőzést megelőzően – csütörtökön – sajtótájékoztatót tartott, melynek keretében válaszolt a sokak által foglalkoztatott kérdésre, miszerint szerepet játszott-e a bántalmazási ügye miatt felfüggesztett Mason Greenwood Jesse Lingard megtartásában.

 

Mint ismert, a Manchester United felfüggesztette Mason Greenwoodot, akit azután tartóztattak le – igaz, szerdán óvadék ellenében szabadlábra helyezték a további vizsgálat idejére –, hogy korábbi barátnője bántalmazással és szexuális zaklatással vádolta meg a közösségi oldalán.

Ralf Rangnick elárulta, részben a szupertehetség ügye is hatással van a mellőzött Jesse Lingard megtartásában – a játékos az idei téli átigazolási időszakban jelezte a távozási szándékát, ám az MU igazgatósága mégis a megtartása mellett döntött.

„Az igazgatóság azt mondta, hogy egy olyan klubbal sem tudtak megegyezni, amelyek érdeklődtek iránta. Így a transzferidőszak zárásakor, hétfőn tájékoztattak, hogy szeretnék, ha Lingard maradna. Másrészről problémánk akadt Greenwooddal, és nem maradhattunk pótlás nélkül” – árulta el a német szakember, aki a Middlesborough elleni keretről is beszélt.

A tavaly november óta sérült Paul Pogbát nevezte a meccskeretbe, sőt, az is elképzelhető, hogy a kezdőcsapatban kap helyet a francia. Edinson Cavanira azonban nem számíthat a menedzser, mivel a dél-amerikai vb-selejtezőkön Uruguay színeiben szereplő csatár a jetlag miatt pihenőt kért.

A FA-KUPA 4. FORDULÓJÁNAK PÁROSÍTÁSA
Crystal Palace
–Hartlepool United (IV.)
AFC Bournemouth (II.)–Boreham Wood (V.)
Huddersfield Town (II.)–Barnsley (II.)
Peterborough United (II.)–Queens Park Rangers (II.)
Cambridge United (III.)–Luton Town (II.)
Southampton–Coventry City (II.)
Chelsea–Plymouth (III.)
Everton–Brentford
Kidderminster (VI.)–West Ham United
Manchester United–Middlesbrough (II.)
Tottenham Hotspur–Brighton
Liverpool–Cardiff City (II.)
Stoke City (II.)–Wigan Athletic (III.)
Nottingham Forest (II.)–Leicester City
Manchester City
–Fulham (II.)
Wolverhampton–Norwich City
Félkövér betűkkel az élvonalbeli csapatokat jelöltük.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik