Jadon Sancho az angol válogatott egyik júniusi edzésén (Fotó: AFP)

 

Jadon Sancho 15 évesen került első klubjából, a Watfordból a Manchester City akadémiájára, majd két évvel később, 2017-ben országot váltott, és a Borussia Dortmundnál folytatta. 2017 októberében mutatkozott be a Bundesligában.

Az elmúlt négy idényben 50 góllal és 64 gólpasszal segítette tétmérkőzéseken a dortmundi csapatot – összegez a Manchester United hivatalos honlapja.

„Mindig hálás leszek a Dortmundnak, amiért megadta a lehetőséget, hogy bemutatkozzak az élvonalban, de végig tudtam, hogy egyszer visszatérek Angliába – idézi az MU honlapja a 21 éves, 22-szeres angol válogatott labdarúgót. – A Manchester Unitedhez szerződni egy álom megvalósulása, alig várom, hogy pályára léphessek a Premier League-ben. Fiatal, izgalmas csapathoz csatlakozom, és biztos vagyok benne, hogy olyan különleges élményekben részesítjük majd a publikumot, amilyeneket megérdemel.”

A két csapat már július elején megegyezett a játékos klubcseréjében; a Manchester United 85 millió eurót fizet érte a Borussiának. Paul Pogba (105 millió euró) és Harry Maguire (87 millió) után Sancho az MU történetének harmadik legdrágább igazolása.