Man. City: Túl öreg vagyok a Barcelona vezetéséhez – Guardiola

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2020.11.01. 09:18
null
Guardiola nem érti, miért boronálják össze a Barcelonával (Fotó: AFP)
Mint ismert, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 7. fordulójában a Manchester City 1–0-ra nyert a Sheffield United otthonában. A mérkőzés után a vendégek menedzsere, Josep Guardiola beszélt a klubnál betöltött pozíciójáról és korábbi csapata, a Barcelona jelenlegi helyzetéről – áll a Sky Sportsban.

 

Josep Guardiola nem győzte hangsúlyozni, nincs már jövője a katalán együttesnél.

„Számtalanszor mondtam már, a karrierem Barcelona-vezetőedzőként véget ért” – kezdte a lefújás után, majd hozzátette, hogy Ronald Koeman nagyszerű edző, így nincs miről beszélni.

„Még mindig nagyon boldog vagyok itt (a Manchester Citynél – szerk.). Továbbra is jól szeretnék teljesíteni, és ez a legfontosabb.”

„Most választások lesznek Barcelonában, és remélem, a megfelelő embert választják meg, hogy a legmagasabb szinten tartsák ezt a csodálatos klubot.”

Guardiolát a Sheffield elleni győztes mérkőzés utáni sajtótájékoztatón újfent a Barcelonáról kérdezték.

„A menedzseri karrierem nagyszerű, és most Koeman itt van, kérem, tiszteljék őt! Ő a vezetőedző és egyben igaz barátom is. Túl öreg vagyok a Barcelona vezetéséhez, mivel ehhez különleges energiákkal kell rendelkezned… Ezért ez a fiatalok feladata” – tette hozzá.

 


Guardiola nyilatkozata azért is lehet érdekes, mivel a spanyol bajnokság 8. fordulójának szombat esti találkozóján az FC Barcelona nem tudta legyőzni az Alavést, csupán 1–1-es döntetlent értek el Lionel Messiék. A katalán együttes (6 mérkőzést játszva) csak a 12. helyet foglalja el a tabellán és négy bajnoki meccs óta nyeretlen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik