Lautaro Martínez és Kalidou Koulibaly mellett David Alaba is a Man. City kiszemeltjei között van (Fotó: AFP)

 

A Sky Sports már korábban is beszámolt arról, hogy Lautaro Martínez lehet az FC Barcelona első számú célpontja ezen a nyáron, a Manchester City azonban elhappolná a katalán csapat elől.

 
CAS: sikeres fellebbezés, indulhat a BL-ben a Manchester City
Manchester City-ügy: „A pénzügyi fair play hitelessége romokban hever”
BL: Klopp is bírálta a Man. Cityt felmentő CAS-döntést
PL: Lampard egy percig sem számolt azzal, hogy megbüntethetik a Cityt

Az angolok úgy látják, hogy az argentin csatár – aki 18 gólt szerzett 39 mérkőzésen ebben az idényben – lehet Sergio Agüero hosszútávú pótlására a megoldás, ráadásul a 98.5 millió fontos kivásárlási árát is kifizetné az Internek.

Egyelőre nem tudni, mennyit költenek a Citynél a következő átigazolási időszakban, de az biztos, hogy Pep Guardiola a védelmet is fejleszteni szeretné – Kalidou Koulibaly és David Alaba igazolása is tervben van az Etihadban.

A 29 éves szenegáli belső védő nagyjából 70 millió fontba kerülne, a Napoli pedig hajlana az üzletre – az olaszok a Lille csatárára, Victor Osimhenre „gyűjtenének”, akinek az ára nagyjából annyi lenne, mint Koulibalyé.

Alabának még 2021-ig van szerződése a Bayern Münchennél, s még mindig nem hosszabbított, így nem lenne meglepetés, ha már idén távozna a német klubtól.

Guardiola korábban már együtt dolgozott az osztrák labdarúgóval, aki azonban sajtóhírek szerint inkább a La Liga felé venné az irányt – az FC Barcelona is figyeli Alaba helyzetét, könnyen lehet, hogy a katalánok kivárnak, amíg lejár a 28 éves játékos szerződése. 

A Manchester City a szélre is igazolhat, az Eurosport úgy tudja, hogy a Valencia 20 éves futballistáját, Ferran Torrest is megszerezné Pep Guardiola.