Guardiola nemrég még elképzelhetetlennek tartotta a 100 millió fölötti igazolást (Fotó: AFP)

Egyre erősebbek a találgatások, melyek szerint a sportág legnagyobb ígéretei között számontartott Erling Haaland elhagyhatja a Borussia Dortmundot, a manchesteri gárda katalán trénere pedig éppen a két alakulat keddi Bajnokok Ligája-negyeddöntője előtt nyilatkozott.

Vasárnap Sebastian Kehl, a Dortmund játékoskeretért felelős csapatfőnöke leszögezte: mindent el fognak követni azért, hogy megtartsák a mostani idényben 33 gólnál tartó húszéves játékost, akit kontraktusa 2024 nyaráig köt a Borussiához. Az argentin Sergio Agüero az idény végén távozik Manchesterből, s brit médiumok az együttes Haaland iránti élénk érdeklődéséről számoltak be.

Noha a City a legtöbbet költő európai klubok közé emelkedett az elmúlt évtizedben, az eddigi legmagasabb összeg, amit játékosért kiadott, a Rúben Diasért a Benficának szeptemberben kifizetett 64 millió font volt. Guardiola múlt héten még lehetetlennek nevezett egy csúcsdöntő adásvételt, hétfőn viszont már úgy fogalmazott: elképzelhető egy 100 millió fontos igazolás.

„Régebben a klubnak volt egy elhatározása, hogy nem fizet 100 millió fontot megközelítő vagy meghaladó összeget egyetlen futballistáért. Talán a jövőben valami történni fog ezzel kapcsolatban, amennyiben elhatározás születik, hogy a vezetés szeretné fejleszteni a csapatot a következő öt-tíz évre” – mondta Guardiola.

Sajtóinformációk szerint a Dortmund 180 millió euróban szabhatja meg Haaland értékét.

(MTI)