Man. City: Guardiola beszélt De Bruyne átalakulásáról és Haaland érkezéséről is

Vágólapra másolva!
2022.05.12. 13:29
null
<strong>Guardiola</strong> régóta szeretné, hogy De Bruyne a gólpasszok mellé gólokat is szerezzen (Fotó: AFP)
Mint arról beszámoltunk, a Manchester City a négy gólig jutó Kevin De Bruyne vezérletével 5–1-re kiütötte a Wolverhamptont az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 33. fordulójából bepótolt találkozóján. A mérkőzés után a bajnokságot vezető manchesteriek menedzsere, Pep Guardiola elismerően beszélt belga klasszisáról, de szót ejtett a csapat új sztárigazolásáról is.

 

„Annyira sajnálom, hogy csak a kapufát találta el, és így nem sikerült megrúgnia az ötödik gólját – érzett együtt a Wolves elleni meccs után Pep Guardiola a négy találatot szerző Kevin De Bruynével.Mit is mondhatnék? Az idény második felében tökéletesen játszott. Bőkezű, állandóan azt figyeli, hogyan tudna gólpasszt adni. Ebben a kiírásban azonban úgy látom, ráérzett arra, hogyan termelje folyamatosan a gólokat. Megnyerte nekünk a Chelsea elleni meccset, lőtt egyet a Real Madridnak is. Egyre több fontos gólt szerez.”

„Az évek alatt beszéltem vele erről (a gólszerzésről – a szerk.), hogy»támadd a büntetőterületet, legyél ott az előterében, lőjél gólt«. Azt hiszem, ez az az idény, amikor ezt egyre jobban csinálja. Remélem, tudja ezt folytatni, de nem csak ebben az évben, hanem a karrierje hátralévő részében is. Azt érzem, hogy elkezdte élvezni a gólszerzést. Eddig csak gólpasszokat szeretett adni, most meg úgy tűnik, rádöbbent arra, hogy »Ó, ezt is szeretem. Jó érzés, amikor a csapattársaim odajönnek átölelni engem, mert gólt lőttem«.”


„Nagy gratuláció illeti meg a klubot, mert ez egy hosszú távra szóló igazolás – mondta a manchesteriek menedzsere Erling Haaland szerződtetéséről. Ő egy fiatal, tehetséges játékos. Nagyon örülök annak, hogy minket választott. A következő idényben együtt fogunk dolgozni, és remélhetőleg gyorsan beilleszkedik. Ebben mi minden segítséget meg fogunk adni neki, hogy ez az idő minél rövidebb legyen. Legyen szó a manchesteri akcentusról, házról vagy bármi egyébről. Biztos vagyok benne, hogy gyorsan alkalmazkodni fog a játékunkhoz.”

A MÉRKŐZÉS ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSA ITT!

ANGOL PREMIER LEAGUE
A 33. FORDULÓBÓL ELHALASZTOTT MÉRKŐZÉS
WOLVERHAMPTON WANDERERS–MANCHESTER CITY 1–5 (1–3)
Wolverhampton, Molineux Stadion. Vezette: Martin Atkinson
WOLVERHAMPTON: José Sá – Boly, Coady, Dendoncker – Jonny, Moutinho (Cundle, 85.), Neves, Ait-Nouri – Chiquinho, Raúl Jiménez (Hvang Hi Csan, 72.), Pedro Neto (Trincao, 72.). Menedzser: Bruno Lage
MANCHESTER CITY: Ederson – Cancelo, Fernandinho (Mahrez, 77.), Laporte (Aké, 61.), Zincsenko – Rodri, Gündogan, De Bruyne – Bernardo Silva, Foden (Grealish, 81.), Sterling. Menedzser: Pep Guardiola
Gólszerző: Dendoncker (11.), ill. De Bruyne (7., 16., 24., 60.), Sterling (84.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik